Yurtdışı seyahatlerinde temel kural gidilecek ülkenin vizeye ihtiyacı olup olmamasıyla başlıyor ve maalesef pasaportumuz bu konuda pek başarılı değil. Vize hakkında gerekli bilgileri, vize almak için yapılması gerekenleri ve vize almanın en hızlı yollarını tecrübe ve tanık olduğumuz tecrübeler ile derledik. Vize sorununuz varsa, cevabı burada bulabilirsiniz
Bugüne kadar aldığımız onlarca Schengen vizesi, ABD vizesi, İngiltere vizesi, (İngiltere) İsrail, Hindistan, Nepal vizesi ve Türkiye’den vizesiz ülkelere seyahat ederken neler yapılması gerektiği ile ilgili tüm tecrübelerimizi yazımızda yazdık. sayfalar.
Kapıda vize, vize alarak ziyaret ve vizesiz seyahat konularında yeterli tecrübeye sahibiz.
- Schengen vizesi ne anlama geliyor?
- Avrupa Birliği Schengen ülkelerine seyahat için gerekli olan bir vizedir.
- Avrupa’da birkaç ülkeyi ziyaret edeceğim, hangi ülkeden Schengen vizesi için başvurmalıyım?
- Temel kural olarak vize başvurusu, Schengen sınırları içerisinde en çok kalacağınız ülkeden yapılmalıdır. Ancak sizden bazı küçük kağıt hileleri isteniyorsa, önce giriş yapmak için ülkeye başvurabilirsiniz, buna gerek yok, korkmadan alabileceğiniz ülkeden kendi Schengen vizenizi alabilirsiniz. İtalya ve Yunanistan çok rahat önde, 2022’de böyleydi.
- İlk giriş ülkesinden bir Schengen başvurusu yapmak gerekli midir?
- Genel bir kural olarak, en çok ikamet ettiğiniz ülke için başvuruda bulunmalısınız. Ancak, bu kural birkaç küçük kağıt numarasıyla kırılabilir.
- İkamet edilen ülkeden Schengen’e başvurmak zorunlu mu diyorlar?
- Evet, kağıt üzerinde. Ancak, evrak hileleriyle kolayca hacklenebilir. (Konaklama ve ulaşım rezervasyonları yapılır, vize uygulanır, rezervasyonlar iptal edilir)
- Schengen vizesi vermesi en kolay ülke hangisidir?
- Döngüsel ilişkilere göre değişen bir konudur. İtalya ve Yunanistan 2022’de çok rahat vize verdi
- Bir Schengen ülkesinden aldığınız vize diğer Schengen ülkesinde geçerli mi?
- Evet. Kesinlikle. Ancak vize alınan ülkede ilk giriş hakkının kullanılmaması durumunda gidilen ülkenin sınır polisinin soru sorma hakkı vardır, o ülkeye vizesiz olarak gideceğinizi söylemeniz ve kanıtlamanız gerekebilir. kuyu. Özellikle Almanya, Hollanda ve Belçika gibi Türk kökenli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı ülkelerde sınırlarda sorunlar olabiliyor. Sana doğru anlatmışsam sorun yok.
- Bir Schengen ülkesinden diğerine geçerken vizem kontrol edilecek mi?
- sayı. Schengen sınırına girdikten sonra çıkış yapana kadar tekrar vize kontrolü yapılmamaktadır. Zaten karayolu ve demiryolu geçişlerinde bir sınırlama yok. Güvenlik kontrolleri sadece hava yollarında yapılabilir. Kimse damga basmıyor, sadece pasaport ve vizeye kimlik kontrolü gibi bakıyorlar.
- Vize başvurusu kaç günde tamamlanır?
- Ülkeye ve mevsime göre değişir. İlgili konsolosluğun veya zorunlu atama kurumunun web sitesinde mevcut durumu kontrol edin. Schengen için ülkelerin 90 gün pasaportumuzu saklama hakkı var ancak başvuru çok zor durumlar dışında en kısa sürede tamamlanacak. (2013 deneyimimize göre, Yunanistan genellikle 4 iş günü, Almanya 10 iş günü, İtalya 5 iş günü içinde yanıt verir). ABD vizesi için 1 hafta içinde, Birleşik Krallık vizesi için standart 10 iş günü içinde yanıt verir. Ek ücretler bu süreyi uzatabilir.)
- Pasaport veya vizenin biyometrik fotoğrafı ne anlama geliyor?
- Doğrudan ters yönden çekilmiş bir kişinin sabit boyutlu bir görüntüsüdür. Birçok ülke belli bir oranda talep etse de Almanya ve ABD gibi ülkelerde talep edilen prosedür farklıdır. Gidilecek ülkede mutlaka fotoğraf çekilmelidir.
- Çok girişli vize ne anlama geliyor?
- Yani vize alınan ülkeden/bölgeden çıkış yapıldıktan sonra tekrar vize alınmadan geçerlilik süresi boyunca o ülkeye/bölgeye istenilen sayıda giriş yapılabilir.
- Schengen vizesinde “tek giriş” ne anlama geliyor?
- Vizesi alınan ülkeye/bölgeye sadece bir kez giriş hakkını ifade eder.
- çift giriş ne demek?
- Bu, vizenin alındığı ülkeye/bölgeye bir kez giriş yapıldıktan sonra, geçerlilik süresi içinde ikinci kez vizesiz girilebileceği anlamına gelir. Ancak ikinci çıkıştan sonra süre kalsa bile tekrar girilemez.
- 90 günlük vize süresi ne anlama geliyor?
- Bu, vize aldığınız ülke veya bölgede (örn. Schengen bölgesi) geçirebileceğiniz toplam sürenin 90 gün ile sınırlı olduğu anlamına gelir. Turist vizesi daha fazlası için yeterli değil. Vize giriş süresine bağlı olarak toplamda 90 günü tamamlayabilirsiniz.
- Vize başvurusunda bulunurken bankada ne kadar para olmalı?
- Vize başvurusu sırasında mali durumu gösteren banka hesabındaki bakiye ne kadar yüksekse o kadar iyidir. Hesabınızda sağdan sola birikimlerinizi ve borçlarınızı göstermeye bakın. Genel kanı yaklaşık 1 haftalık bir Schengen bölgesi turu için 1500 EUR ve üzeri TL’nin uygun olduğu yönündedir.
- Schengen başvurum reddedildikten sonra ne zaman yeniden başvurabilirim?
- ne zaman istersen. İstersek ret gününde eksiklikleri tamamlayarak tekrar başvurabiliriz.
- Pasaportumda kırmızı damga mı var? Sorun mu?
- Evet. Ama abartılmaması gereken bir sorun…. Neden ve ne zaman reddedildiğinizi ve bu sebebi nasıl geliştirdiğinizi açıklarsanız sorun olmayacaktır. İleride yeni uygulamalarda ve olası sınır geçişlerinde karşımıza çıkacak sorusuna hazırlıklı olmanız yeterli. Bu ölüm kalım meselesi değil ama her zaman basit bir bonus soru.
- Amerika Birleşik Devletleri her zaman 10 yıllık vize verir mi?
- Bu, o dönemde yaşanan terör ve göç olaylarına göre değişmektedir. 11 Eylül’den önce hep 10 yıl veriliyordu, sonra süre kısıtlıydı, şimdilerde (Kasım 2013) tekrar 10 yıl veriliyor.
- Vizem var, o ülkeye kesin giriş yapabilecek miyim?
- Bu, resmi olarak %100 girebileceğiniz anlamına gelmez. Mantıken %99.9 giriyoruz.
- Pasaport her giriş ve çıkışta damgalanıyor mu?
- Ülkemize giriş çıkışlarda ve herhangi bir ülkeye girişte damga %90 oranında damgalanır. Türk pasaport polisine vurmamasını istiyorsanız buna hakkımız var. (Avrupa Türklerine kısa yolculuklarında yardımcı olmak için bir istisna yapılmıştır.) Ayrıca Küba (ABD) gibi pasaportta damgası olan iyi ülkeler, pasaportta damga varsa istendiğinde damgalamayın. Ancak Lübnan – İsrail; İran ve Amerika Birleşik Devletleri gibi karşılıklı engel kararları olan ülkeler mühür vuruyor ve damga varsa ülkeye girişe izin vermiyor.
- İsrail vizesi ile Lübnan’a girebilir mi?
- Hayır giremezsiniz. Şaka şaka, bu bir şehir efsanesi, rahat ol.
- Lübnan vizesi ile İsrail’e girebilir mi?
- İsrail en misafirperver ülkelerden biridir ve böyle bir geçerliliği yoktur. Girdiğimizde sorguya çekildik ve pasaportumuza Lübnan vizesi damgası bastığı için bir saat askıya alındık, o kadar. (Lübnan şu an bize vizesiz. Ama giriş damgası koymuşlar, o kadar yeter)
- ABD’ye İran vizesi ile giremez misiniz?
- Bazen yapamadı. O dönemde alınan kararları kontrol etmek gerekiyor. Rahat olmalısın.
- Amerika vizesi ile İran’a giremez misiniz?
- Bazen giremez. Seyahat döneminin mevcut kararı kontrol etmesi gerekiyor ama biz öyle düşünmüyoruz.
- Amerika Birleşik Devletleri’ne Küba vizesi ile giremez misiniz?
- Genellikle yapamaz. Ancak o dönemin çözünürlüğünü kontrol etmek gerekiyor. Ancak Küba makamları, pasaporta damga vurulmasını istemiyorsak, buna taraftarlar.
- ABD vizesi ile Küba’ya giremez misiniz?
- Şehir efsanesi – şehir efsanesi. gerisi kolay.
- Pasaportunda Kosova giriş damgasıyla Sırbistan’a girebilir mi?
- Sırbistan, Kosova’yı tanımayan bir ülkedir. Hemen başımıza geldi, birimiz gişede el salladık, diğerimiz farklı bir gişede pasaportuna saçma sapan bir “geçersiz” Kosova damgası vurduk ve girdik. Hatta o kadar damgalandı ki -hoşmuş gibi- tartıştık bile… Okuduğumuz durumlarda genel bir sıkıntı var ama girilmesine engel değil. Sorun değil, devam et, Sırbistan güzel bir ülke.
- Pasaportunda KKTC damgası olan Yunanistan’a giremez mi?
- “Evet maalesef giremiyor” diyorlar. (Ayrıca kimliğiniz ile giderseniz yurt dışından çıkış için size ödeme yapılmaz)
- Vize başvuru ücreti ne kadar?
- Ülkeye ve döviz kurlarına göre değişir. İlgili sayfaları kontrol edin, gerekirse o ülkenin konsolosluğunda veya web üzerinden güncel vize ücretini kontrol edin.
- Tatilim bitmeden vizemin süresi mi doldu? Evlerinde ne işim var?
- Vizenizi yerel makamlardan uzatabilirsiniz. Ayrıca belirli bir süre (3 Schengen günü) check-out yaptığınızda ceza ödeyerek seyahatinizi uzatabilirsiniz. Ancak bu, bir sonraki vize başvurunuzu olumsuz etkileyebilir, bunu yapmamaya çalışın.
- İngiltere vizesi hangi ülkeleri kapsıyor?
- Tam adı İngiltere Vizesidir. İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’yı kapsamaktadır. Adadan geçip adaya geri dönmek kaydıyla aynı vize ile İrlanda’ya giriş yapmak da mümkündür. Yani Birleşik Krallık vizenizle doğrudan Dublin’e seyahat edemezsiniz, ancak Londra’dan Dublin’e gidebilir, aynı yere geri dönebilir veya Edinburgh’a geri dönebilirsiniz. Bu ilginç bir şey. Daha fazla ayrıntı için bakınız: Birleşik Krallık vizesi.
- Kapıda Vize ne anlama geliyor?
- Bu da demek oluyor ki kapıda vize uygulayan bir ülke “bu kadar” vize uygulamıyor. 50 evrak ile önceden konsolosluktan değil, kapıda belli bir ücret karşılığında giriş izni almak demektir. Birkaç ülke kayıt vs için yapsa da asıl amaç havadan üç beş dolarla para kazanmak. Fotoğraf vb. gibi ek gereksinimlere dikkat etmek gerekir.
Sapanca Bungalov Evleri’nde tatilinizin keyfini çıkarmak için tıklayın.
Diğer gönderilerimize göz at
- Muğla’da En İyi 10 Kamp ve Konaklama Ücret Listesi
- Borghzada plajları ve giriş ücretleri hakkında bilgi
- soluk akıntı | Nerede, ziyaret ve kahvaltı
- Kartepe nerede ve nasıl gidilir? Kartepe turları
- Afyonkarahisar gezilecek yerler listesi | En iyi 10 yeri keşfedin!
- Pamukkale’de gezilecek yerler
- Sancaklar Yeraltı Camii Genel Özellikleri (Nereye Nasıl Gidilir?) / İstanbul