Vala Kanyonu, kastamonu Pınarbaşı İli, Pınarbaşı İlçesi, Muratbaşı Köyü’nde yer almaktadır. Son zamanlarda ortaya çıkan vadinin bambaşka bir keşif hikayesi var. İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Kastamon’un bir başka şirin bölgesi Cide’yi ziyaret etmek için buraya gelen dört öğrencinin on dört gün sonra kaybolması sonucu 1994 yılında keşfedildi.
دخل الوادي ، الذي اشتهر في وسائل الإعلام في وقت قصير ، في المراكز الأربعة الأولى في الترتيب العالمي ، وحصد لقب أكبر وادٍ في بلادنا ، وسرعان ما جذب هذا الوادي ، الذي جذب اهتمامًا كبيرًا من قبل محبي الطبيعة ، اهتمامًا كبيرًا وأصبحت مكانًا للزيارة .. هذا olmaz.
Kısa Açıklama: Dahası Türkiye’de görülecek yerler E Kastamonu’da gezilecek yerler Sizler için oluşturduğumuz seyahat listelerine de göz atabilirsiniz.
İçerik Tablosu
Vala Kanyonu videosu
Daha fazla video gelmesi için lütfen. Youtube Kanalımız abonelik. Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederiz.
Vala Kanyonu Tarihi
Pınarbaşı, Azdavay’a bağlı bir köy iken, 4.7.87 tarih ve 19507 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 3392 sayılı Kanunla ilçe olmuş ve 26 Ağustos 1988 tarihinde faaliyete başlamıştır.
Çeşitli kaynaklardan edinilen bilgi ve rivayetlere göre şimdiki adı Jamkishla ve eski adı Erkele olan köyün Roma ve Bizans dönemlerinde kalabalık bir yerleşim yeri olduğu, Binli ilçesinin Jamkishla köyü ve Galkaya köyünün önemli olduğu bildirilmektedir. Roma ve Bizans dönemlerinde yerleşimler.
Pınarbaşı ve çevresi; Gazgazlar, Kimmerler, Lidyalılar, İranlılar, Helenler, Pontuslular, Romalılar, Bizanslılar ve Chopardlar, 1460’tan itibaren Osmanlı İmparatorluğu’na katıldılar.
Burası tarihi eserler açısından zengin kabul ediliyor, burası aynı köyün Kayadibi ilçesine bağlı Sümenler köyü sınırları içinde Ilgarini Mağarası, Hacet Kayası, Çalkaya köyünün batısında Kurtgirmez tepesinde büyük bir mağara, Kedikayası güneyinde aynı köyün Ilıca köyünde Bizans hamamı, yüksek vadi Binli ilçesi Çamkışla köyünde sarp kayalara oyulmuş insan figürleri ve Kızkayası olarak bilinen alanda örnekler verilebilir. Ama ne yazık ki bu yerler hazine avcıları tarafından yok edildi.
Fala Kanyonu’nda Ne Yapılır?
Pınarbaşı Belediyesi ve jandarma kuvvetlerinin desteğiyle burada doğa sporları ve festivaller yapılıyor. Etkinlikler için önce jandarmaya başvurularak katılımcı listesi verilir. Bunu yapmaktaki amaç elbette can güvenliği açısından. Bu yerdeki en önemli olay Vala Kanyonu Manzaralı Teras Eşsiz manzarasına dalmak için..

Vala Kanyonu gözlem güvertesi Ziyaret saatleri ve Giriş ücreti 2022
bir kişi için : 5 Türk Lirası
indirimli: 2,5 TL
ziyaret saatleri: Yaban hayatı göz ardı edilmemelidir. Bu nedenle havanın aydınlık olduğu zamanlarda ziyaret edilmesi tavsiye edilir.
Konaklama tesisleri
Vadi konum olarak dağlık bir bölgede yer aldığından, konaklama için en yakın yer sadece Pınarbaşı’nda ve konaklama için birçok tesis bulunduğundan, bölgede dış görünümüyle dikkat çeken tarihi bir otel bile var.
Fala Kanyonu’nda ne yenir?
Kanyon’un bağlı olduğu Pınarbaşı bölgesinde yöresel yemekler yemek mümkün, İslam, lahana dolması, ıspanak ve mantar gibi farklı yöresel yemekleri tadabilirsiniz, İslam’ı şiddetle tavsiye edebilirim.
Falla Kanyonu nereye ve nasıl gidilir?
Türkiye’nin herhangi bir şehrinden vadiye ulaşmak elbette mümkün, nasıl? Kastamonu’ya 108 km mesafedeki Muratbaşıköy’e stabil bir yolla ulaşmak mümkün olup, araçla da ulaşılabilir.
Diğer gönderilerimize göz at
- Tekfur Sarayı | Nerede, ziyaret saatleri ve giriş ücretleri
- Artabel Gölleri Tabiat Parkı | Nerede ve Giriş Ücreti
- Yıldız Sarayı nerede ve nasıl gidilir – Tarihçe – Beşiktaş / İstanbul
- Konya’da mutlaka ziyaret edilmesi gereken kafeler | En iyi 10 kahve mekanı
- Topkapı Sarayı Müzesi Nerede Nasıl Gidilir – Giriş ücreti
- Sakarya’da gezilecek yerler
- İstanbul’da Çiçek Pasosu veya Tarihi Çiçek Pasosu – Gezi Rehberi – Beyoğlu / İstanbul