22.12.2022 10:50:00
Tekirdağ, konumu itibariyle Türkiye’nin en batı bölgelerinden biridir. Ayrıca yaz aylarında temiz denizi nedeniyle Marmara’nın gözde tatil beldelerinden biridir. Bağlardan yapılan şarapları ve yüzünü güneşe çeviren sarı ayçiçekleriyle bereketli topraklar şehridir. İstanbul’dan ayrılıp huzurlu bir gezi yapmak isterseniz ayçiçeği tarlalarını izleyerek Tekirdağ’a gelebilir, meşhur köftesini deneyebilir ve ardından gezinize başlayabilirsiniz.
Uçmakdere
Küçük bir Rum kasabası ile ünlü, Marmara Denizi’ni görebileceğiniz Uçmakdere köyünün girişinde sizi kocaman bir çınar ağacı ve iki vadi arasında bir manzara karşılayacak. Uçmakdere’de doğa manzarası eşliğinde keyifli bir tatil geçirmeniz mümkün. Bozulmamış koylara ve güzel doğaya karşı yapabileceğiniz yamaç paraşütü ile tatilinizin keyfini çıkarabilirsiniz, dilerseniz kampta da yapabilirsiniz. Rum evlerinin arasında yemyeşil vadisiyle bu köy içinizi rahatlatacak ve tekrar gelmek isteyeceksiniz.
Osmanlı döneminde yapılan fenerin diğer adı Hora’dır. Marmara Denizi’nde gemilerin yolu olan fener 20 metre uzunluğundadır. Deniz kıyısında bulunan ve yıllarca gemileri aydınlatan bu fener, ilk zamanlarda fitil kandilleri ile aydınlatmada kullanılmış, günümüzde ise elektrik enerjisi ile çalışmaktadır. Fener ve yanındaki bekçi binası, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün koruması altına alındı.
Namık Kemal’in evi
Türk edebiyatında önemli yeri olan yazarlardan Namık Kemal’in evleri ve eşyalarına göre tasarlanmış bir müze evdir. Hayatı ve eserleri hakkında detayların yer aldığı kütük evin birinci katı sergi salonu olarak kullanılıyor. Atatürk ve Namık Kemal portrelerinin de yer aldığı evin bahçesi oldukça büyük ölçekte tasarlanmış. Bu anıt ahşap eve giderek Namık Kemal ile ilgili belge ve haberleri yakından inceleyebilirsiniz.
Süleyman Paşa sahilleri
Marmara’nın temiz sularına kıyısı olan bu şehir yaz turizmi için de uygundur. Özellikle Kumbağ en çok tercih edilen plajlardan biridir. Değirmenaltı, Altınova ve Gündal plajları da yöre halkı tarafından tercih edilmektedir. İstanbul’a yakınlığı nedeniyle en yakın tatil yerlerinden biri olarak kabul edilen Tekirdağ Plajları’nın temiz sularında yüzerek güneşlenebilirsiniz.
Racoi Müzesi
Erdel Prince ve Macar Halk Kurtuluşunun ikinci kahramanı. Macar hükümeti tarafından Rakoczi Fransızlarının anısına bir müze olarak düzenlenmiştir. Müzede Rakoczi’nin şahsi eşyalarının yanı sıra Türk-Macar ilişkilerini yansıtan eserler de bulunuyor. Birinci katta Rakoczy’nin büyük bir yağlıboya tablosunu, ikinci katta ise Macar Bağımsızlık Savaşı’na katılmış insanların yağlıboya tablolarını görebilirsiniz.
Mirleva Hüseyin Paşa Camii
Osmanlı mimarisine göre ters T harfi şeklinde taştan inşa edilen bu caminin tek minaresi vardır. Engik bölgesinde yer alan ve kervanların uğrak yeri olan bu cami, İslam’ın yayılması açısından da kilit nokta olarak görülüyor. Oldukça sade olan taş cami, Tekirdağ’ın en eski camilerinden biri olması nedeniyle de önemlidir.
Kapalı Kazak gölü
Kazak Gölü, özellikle bahar aylarında yöre halkının gözde mesire yeri olarak gittiği yerlerden biridir. Ahşap çardaklar veya göl kenarındaki yemyeşil çimler ile piknik yapabileceğiniz Tekirdağ’ın temiz havasının tadını çıkarabilirsiniz. Yeşil ve mavinin buluştuğu bu alanda, ördekler gölde gezinirken sevdiklerinizle keyifli dakikalar geçirebilir, fotoğraf çekebilirsiniz.
Fıçı Bahçeleri
Tekirdağ’ın bereketli topraklarında üzümün yetiştirildiği ve birçok amaçla kullanıldığı yerlerden biridir. Barel Bağları şarapları burada yetişen lezzetli üzümlerden yapılır. Üzümüyle ünlü Tekirdağ’da yöre halkı her yıl belirli tarihlerde toplanarak üzümlerini toplayıp birlikte yer, pekmez ve şarap yaptıkları şenlikler düzenler. Tekirdağlıları bir araya getiren üzüm hasadına denk gelirseniz mutlaka uğramalı ve üzüm hasadı deneyimini tatmalısınız.
Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi
Trakya bölgesinde yapılan kazılarla daha önce yerleşmiş toplumlar hakkında bilgi veren ve tarihi değeri olan eşyaların sergilendiği bir müzedir. Antik altın takılardan kral iskeletlerine, tümülüs buluntularından hayvan fosillerine kadar geniş bir yelpazede antik ve tarihi buluntular bulunmaktadır. Açık havada olduğu kadar kapalı alanda da tarihi ve kültürel kalıntıları bünyesinde barındıran müze, geniş ve yeşil bir bahçeye sahiptir. Geçmişte valilik olarak kullanılan müzede, antik Tekirdağ Odası’nın yanı sıra taş eserler, etnografik eserler ve Eski Eserler Eserler Salonu bulunmaktadır.
Diğer gönderilerimize göz at
- İzmir’de saat kulesi nerede? Tarihi ve mimari anıtlar hakkında bilgi
- Safranbolu’da gezilecek yerler
- Elber O’Reilly’nin Görmeden Ölmeyeceğini Söylediği 5 Şehir
- İzmir Atatürk Müzesi (Nerede, giriş ücretleri ve ziyaret saatleri)
- Yeni tatil trendi: Otel yerine villa kiralamak
- Sinop Karakum Bungalov Ev Fiyatları
- Backlink Nedir Web Sitesinde SEOnun Önemi