Bazen merak ediyorum nerede Tarihi Atlas Sineması gerçekte İstanbulŞehir merkezi olan İstiklal Caddesi’nde eski bir sinemadır. Adından da anlaşılacağı gibi tarihi bir yapıya sahip olan Atlas Sineması, uzun yıllar İstanbulluların çeşitli sinema ve etkinlik ihtiyaçlarına cevap vermiştir.
Kurulduğu günden bu yana İstanbul’un sanat anlayışına yön veren Atlas Sineması’nın bugün yeniden canlanacak olması, bu sinema hakkında farklı bilgi arayışlarına neden oluyor. Bu doğrultuda sizler için Atlas Sinema hakkında detaylı bir rehber hazırladık. Şimdi bu verileri birlikte inceleyelim.
Kısa Açıklama: Siz buradayken, gününü dolu dolu geçirmek isteyenler Taksimde gezilecek yerler Listemizi tavsiye edin.
İçerik Tablosu
Atlas Sinemasının Tarihi
Atlas sineması İstanbul İstiklal Caddesi konumlanmış. Atlas Koridoruİçinde bulunduğu için Atlas Sineması denilmiştir. Ayrıca İstanbul’un en büyük ve en eski sineması olarak bilinir.

Atlas Sineması’nın tarihine bakıldığında yakın zamanda yenilendiği söylenebilir. 1870 Büyük İstanbul Yangını’ndan sonra Sultan Abdülaziz döneminde ev olarak kullanılmak üzere Ermeni işadamı Agop Koçyan tarafından yaptırılmıştır. Dökme demir ve taş kullanılarak inşa edilen Atlas Sineması, fedakarlık özelliğine sahip malzemelerden yapılmıştır.

Günümüzde koridor olarak kullanılan yapının zemin katı, belirli bir süre at ahırı olarak kullanılan bir mekandır. Alan daha sonra kampazin olarak kullanıldı.
Zamanla ihtiyaç duyulan yapı, genel olarak mimari açıdan değişikliğe uğramış ve günümüzde koridor olarak kullanılan kısmına ilave yapılmıştır. Bu doğrultuda bina sarayla birleştirilmiş ve daha sonra Köçeyan tarafından Taksim’deki Vosgeperan Ermeni Kilisesi’ne hediye edilmiştir.
Atlas sinema açılışı
1932’de yeniden yapılandıktan sonra bir sanat ve eğlence merkezi haline geldi. bu yönde 19 Şubat 1948’de 1860 kişilik kapasitesi ve 35 pansiyonu ile Beyoğlu’nun en büyük sinemalarından biri olmuştur. Atlas Sineması kapsamında 1948’de Kulis Bar Restaurant ve 1951’de Küçük Sahne Tiyatrosu açıldı.

1985 yılında tarihi sinema hazineye devredildi. Bugün işletmeyi Türker İnanoğlu ve İrfan Atasoy yürütüyor. Yakın zamanda restore edilen tarihi sinemada özellikle ses sistemi lobisinde tadilat yapılmıştır.
Sinemada 500 koltuk, 130 koltuk ve 85 koltuk kapasiteli 3 farklı salon bulunmaktadır. Ana salon amfitiyatro şeklinde olduğu için hemen her yerden çok rahat bir şekilde film keyfi yapmak mümkün. EMIC Sineması gibi büyük bir ekrana sahip olan Tarihi Atlas Sineması, İstanbul’daki sayılı sinemalar arasında yer alıyor. Salondaki balkonlar pansiyona dönüştürülmüş, pansiyona 2,4,6 ve 8 kişilik yatar koltuklar yerleştirilmiştir.
Düzenlenen etkinlikler
Adından da anlaşılacağı gibi, bu bir sinema. Bu nedenle film gösterimleri sadece Atlas Sinema’da yapılmaktadır. Atlas Sinemalarında vizyon filmlerinden festival filmlerine kadar birçok film gösteriliyor.

İki yıl süren çeşitli etkinlikler sonucunda bugün hizmete açılan Atlas Sineması, İstanbul Sinema Müzesi ile birlikte açılacak. Bu da sinemada müze etkinliklerinin de olacağı anlamına geliyor.
Atlas Sinemaları Bilet Fiyatları: 2021
Fiyatlarımızı her zaman mümkün olduğunca güncel tutuyoruz. Bu yılki bilet ücretleri aşağıdaki gibidir.
bana göre: 16 TL
Öğrenci: 14 Türk lirası.
Tarihi Atlas Sineması İçin Ulaşım Bilgileri
Adres: İstiklal Caddesi. Atlas Geçiş No: 131 Beyoğlu / İstanbul
nerede?: İstanbul’un en merkezi yerinde, İstiklal Caddesi üzerinde yer almaktadır. Atlas KoridoruErişimi çok kolay.
Nasıl gidilir?: İstanbul’un farklı noktalarından ulaşılabilen Atlas Sinema’ya otobüs, metro, minibüs ve tren gibi toplu taşıma araçları ile ulaşmak mümkün.
Atlas Sineması yakınındaki istasyonlar. Ağa Camii; Tarlabaşı / takım yönetimi; Ömer Hayyam yönü Tarlabaşı/Taksim; Tarlabaşı / Unkapanı yönü; Altıntipi. Yenişehir / Dolapdere istikametindedir.
sinemaya otobüsle gitmek isteyenler; 129T, 48T, 55T, 66, 72T, 74A, 92T gibi otobüsleri tercih edebilirler.Tren olarak Marmaray’ı tercih edenler M2 metrosunu kullanarak da sinemaya ulaşabilirler. Ayrıca minibüs olarak D 11, D 31 ve D 36 minibüsleri tercih edilebilir.
Taksim’in en merkezi yerinde yer almaktadır. Tarihi Atlas SinemasıYukarıda belirtilen toplu taşıma araçlarını kullanarak ulaşmak mümkündür. Ayrıca taksi ve özel araç ile sinemaya gidebilir, Film, Sanat ve Sinema Müzesi’nin keyfini çıkarabilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
- Artvin Gezilecek Yerler (Ayrıntılı Liste)
- Ünye Gezilecek Yerler
- Brüksel Gezilecek Yerler – Gezi Rehberi / Belçika
- geçilmez Çanakkale
- Piknik Alanı Düzenleyici Eskişehir | Ziyaret edilecek yerler
- Uygarlığın hala bilmediği 10 vahşi kabile
- Sasalı kent ormanı ve piknik alanı (nasıl gidilir, giriş ücretleri, fotoğraflar)