https://www.sporunuyap7.com/sitemap_index.xml
şans eseri konumlar - Gezilecek Yerler
Anasayfa » Haber » şans eseri konumlar

şans eseri konumlar

18.01.2023 09:00:00

Onlarca doğal güzelliği içinde barındıran Taraklı, Sakarya ilinde bulunan bir bölgedir. Tarihi konaklarıyla görenleri kendine hayran bırakan Taraklı, ilk yerleşim zamanları düşünüldüğünde 13. yüzyılı gösteriyor. Antik yapılara ilgi duyanların hayran kalacağı yapılar, onları fotoğraflamak için iyi yerlerdir. Sakarya Otogarı’ndan kalkan toplu taşıma araçları sayesinde de Taraklı’ya hareket etmek mümkündür. Taraklı’da mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerleri bu yazımızda sizler için derledik.

Karagöl Yaylası

El değmemiş güzelliği ile dikkat çeken Karagöl Yaylası 567 hektar genişliğindedir. Oldukça geniş bir alanda yer alması da yaylanın avantajları arasındadır. Dilediğiniz gibi gezebileceğiniz bu alan aynı zamanda keşfedilmeyi bekleyen birçok manzaraya da ev sahipliği yapıyor. Çevresindeki ağaçların çok çeşitli olması nedeniyle bölgedeki oksijen miktarının da oldukça yüksek olduğunu söylemek mümkün. Şehirden kaçmak için sakin yerler arayanların buluşma noktalarından biri olan Karagöl Yaylası özellikle bahar ve yaz aylarında kampçılarla dolup taşıyor. Günübirlik ziyaretlerinizde dilerseniz bu alanda çadır kurabilir, dilerseniz piknik keyfi yapabilirsiniz.

penye evler

Osmanlı dönemi evlerini yakından görmek isterseniz Taraklı Evleri’ni ziyaret edebilirsiniz. Olağanüstü mimariye sahip bu evlerin çoğu koruma altındadır. Evler genel olarak 3 katlı olmakla birlikte iki katlı binalar da bulunmaktadır. Tarihi ve kültürel değerleri bir araya getiren bu evleri yakından görmenizi tavsiye ederiz. Evler kullanımda olduğu için iç yapılar ziyarete açık değil. Dilerseniz dış mimarisini de fotoğraflayabilirsiniz.

Yunus Paşa Camii

Kurşunlu Camii olarak da bilinen cami, Yavuz Sultan Selim’in Sadrazamı Yunus Paşa tarafından yaptırılmıştır. 1517 yılında tamamlanan bu cami, görüntüsü ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Caminin kubbesi kurşun kaplı olduğu için Kurşunlu Camii olarak anılmaktadır. Ayrıca cami namaz vakitleri dışında da ziyaret edilebilmektedir. Torbalı halkının ibadet amacıyla en çok ziyaret ettiği caminin Yunus Paşa Camii olduğunu söylemek de mümkündür.

Hacı Atef Hani

Tarihe geçen Bağdat Yolu’nun yanından geçerken dinlenme amacıyla yapılan bu han, çeşitli onarımlardan geçirilerek bugünkü görünümüne kavuşmuştur. Tekkenin yapımında moloz taşların kullanıldığı bilinmektedir. İki katlı tekkenin çatısı kiremittendir. Evliya Çelebi’nin seyahatnamesinde bu tekkeye yer verdiği de belirtilmektedir.

tarihi türk hamamı

Taraklı’da bulunan bu hamam, Osmanlı dönemi mimari örneklerindendir. İçinde iki gölet bulunan bu hamam oldukça eski yapısıyla dikkat çekiyor. Turistlerin de ziyaret ettiği bu hamamı dilerseniz gün içinde görebilirsiniz. Belirli saatlerde açılan hamam ziyaretçilerini bekliyor.

su değirmeni

Kara Değirmen olarak da bilinen Kara Değirmen, buğdayı öğütmek için kullanılır. Halen bu amaçla kullanılan değirmenin Taraklı merkeze 9 km uzaklıkta olduğu biliniyor. Bu değirmeni ziyaret edebilir ve insanların nasıl ekmek yaptığını görebilirsiniz. Ayrıca su değirmeni antik yapısı nedeniyle tarihi bir yapıdır. Restore edilmediği için eski yapısını mükemmel bir şekilde korumaktadır. Tarihi yapılara ilgi duyanların bu değirmeni yakından görmelerini tavsiye ederiz. Dilerseniz fabrikamızın fotoğraflarını da çekebilirsiniz.

Hisar Tepesi

Tarihe bakıldığında bu tepenin antik çağlarda stratejik öneme sahip olduğu kayıtlara geçmiştir. Harika bir manzaraya eşlik edebileceğiniz tepede çeşitli tarihi yapılar da yer alıyor. Tarihsel açıdan oldukça eski olduğu için günümüzde arkeolojik çalışmaların devam ettiği bölümler arasında yer almaktadır. Ayrıca üzerinde bulunan yürüyüş yolları sayesinde antik yapıları yakından görebilir ve harika doğada yürüyüş yapma imkanı elde edebilirsiniz. Ayrıca bu tepenin hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çektiği söylenebilir. Turlarda ziyaret edilen duraklardan biri de Hisar Tepesi. Taraklı’yı tüm güzellikleriyle görmek için tepeye çıkmanızı tavsiye ederiz.

çınar ağacı

Osmanlı’dan kalma ağaç olma özelliğini taşıyan bu ağaç kesilmeden günümüze kadar gelebilmiş ağaçlardan biridir. Asırlık olması da onu özel kılan detaylardan biri. Bu çınar ağacını yol üzerindeki Yusuf Bey Mahallesi’nde görmek mümkündür. Geçmişte yangın tehlikesinden kurtulan ağaç, tüm heybetiyle görenleri büyülüyor.

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın