Özellikle hafta sonları dinlenmek ve şehrin stresinden uzaklaşmak isteyenler başta olmak üzere aileleri, arkadaş gruplarını ve çeşitli STK’ları ağırlamaktadır. Şamlar Tabiat Parkı, doğa ve yeşillikler arasında bir gün geçirmeniz için tam size göre. nerede? Nasıl gidilir? Bilgilere ek olarak, etkinlikler ve daha fazlası bu makalede yapılabilir.

2011 yılında tabiat parkı ilan edilen alan 50.000 dönüm (yaklaşık 335 hektar) alanı kaplamaktadır.
Alana girmek için kullanılan 6 farklı kapı bulunmaktadır. Hangi kapıdan girerseniz girin, yön levhaları size yol gösterir.
bölgede; Hamam, mescit, piknik masaları, rustik restoran, rustik kahve, büfe, çocuk oyun alanları, bisiklet yolu, yürüyüş yolu, seyir kulesi gibi spor ve aktivite alanları bulunmaktadır.
Çok zengin flora ve canlı çeşitliliği içerisinde en dikkat çeken flora;
iğne yapraklı ağaçlar; Antep fıstığı, kızılçam, karaçam ve andes.
Yapraklı ağaçlar tüylü meşe, mazı meşesi, dişbudak, Anadolu kestanesi, gürgen, kızılağaç, muşmula/dongle, Türk fındığı, çakal eriği.
ağaçlar ve çalılar; Bunları Dut, Akdeniz Defne, Çalı, Akçaağaç, Arkana, Laden, Böğürtlen, Kuşburnu, Orman Sarmaşığı, Orman Asması ve Anadolu Safiri olarak sıralayabiliriz.
canlı organizmalar da; Onları Tavşan, Sincap, Tilki, Şahin, Saka Kuşu ve Saksağan olarak tanımlayabiliriz.
önemli Not: Baraj göleti çevresindeki bataklıklarda dikkatli olunmalıdır. Giriş işaretleri olmayan yollar kullanılmamalıdır.
İçerik Tablosu
Şam Tabiat Parkı’ndaki Aktiviteler

piknik: Bölgede çok sayıda ahşap piknik masası bulunmaktadır. Giriş ücreti dışında herhangi bir ek ücret ödemenize gerek yoktur.
bisiklet sporu: Park içerisinde yer alan yaklaşık 1.300 metrelik bisiklet yolu, bisiklet severlerin uğrak noktası haline geldi.
Doğa yürüyüşü: Orman içi parkurlar, sağladığı diklik ve manzara değeri ile kısa ve uzun yürüyüşler için idealdir.
Fotoğraf: Bölgedeki birbirinden güzel ağaçlar fotoğraf tutkunlarına yeşilin her tonunu sunarken, tavşan, sincap gibi sevimli canlılar da fotoğrafçıların ilgisini çekiyor. Ayrıca baraj göleti ve çevresinde mavi ve yeşilin uyumu ve güzelliği fotoğrafçıların en çok ziyaret ettiği yerler arasındadır.
kamp karavanı: Eğer bir karavanınız varsa, burada kamp yapabilir ve şehrin tüm gürültüsünden ve stresinden tamamen arınmış bir şekilde çok eğlenebilirsiniz.
İzci kampı: Kampın doğusundaki İzci Kampı’nda Fly-Fox, badminton, sanat parkuru, okçuluk, doğa yürüyüşü, İzci Yürüyüşü gibi etkinlikler düzenleniyor.
olta balıkçılığı: Baraj göleti çevresinde izin verilen alanlardan balık avına izin verilmektedir. Oltanızı ve olta kovanızı almayı unutmayınız. Rastgele gel.
Tabiat parkına giriş ücretleri:
Kişi: 9 TL
İndirimli kişi: 4,5 TL
Bisiklet: 9 TL
Motosiklet: 18 TL
araba 27 TL
Minibüs: 81 TL
Medibüs: 135 TL
Otobüs: 270 TL

Amer Tabiat Parkı nerede? ve oraya nasıl gidilir
Tebük: Hacımaşlı Mahallesi, 34275 – Arnavutköy / İstanbul
Toplu taşıma: Kayabaşı ilçesi ve Şamlar köyünden geçen ve eski Edirne Yolu’nu Arnavutköy’e bağlayan yol üzerinde yer almaktadır. Arnavutköy’e Gaziosmanpaşa üzerinden yaklaşırken “Nokta” mevkiinden direkt sola inen asfalt yola ulaşmak çok kolay.
toplu taşıma ile gitmek isteyenler; 36AS – 36AY – 79C numaralı otobüs hatlarını kullanarak Piknik Alanı durağında inerek buraya ulaşabilirsiniz. Konum bilgisi almak için tıklayın
Nihayet İstanbul’daki diğer parklara bir göz atmak isterseniz İstanbul’daki Bahçeler Sizin için oluşturduğumuz listeye bir göz atmanızı öneririm. Kendinize iyi bakın bir başka gezide görüşmek üzere. 🙂
Diğer gönderilerimize göz at
- Detaylı seyahat bilgisi (Nerede? – Tarihi – Mimari)
- iğne
- Beşiktaş otelleri | İstanbul’daki en iyi 10 otel için fırsatlar
- Bakırköy Dernek Pazarı | Ziyaret edilecek yerler
- Kral Havuzu | İpuçları, özellikler, nereden ve nasıl edinilir
- Karaburun köyü nereden, nasıl gidilir, yenilikler – Arnavutköy / İstanbul
- 149 Groston Yat Kaptanı Oranları