https://www.sporunuyap7.com/sitemap_index.xml
Polo – Edigoller - Gezilecek Yerler
Anasayfa » Haber » Polo – Edigoller

Polo – Edigoller

1.03.2022 15:10:00

yedi göl

Ülkemizdeki en ünlü göller listesinde bir sıralama yapmak istesek ilk beşe girebilecek göllerden biri de şüphesiz Yedigöller olacaktır. Özellikle sosyal medyada fotoğraf paylaşmayı seven kişilerin tercih ettiği bu tatlı nokta ülkemizde de yapılacaklar listesinde yer alıyor.

YEDİGÖLLER NASIL BİR YERDİR?

Yedigöller, Bolu ilinin kuzeyinde Düzce, Zonguldak ve Bolu illerinin sınırlarının birleştiği yerde bulunan bir grup doğal göldür. Dağlar arasında küçük derelerle birbirine bağlanan irili ufaklı göllerden oluşur. Yazın ve kışın soğuk olan bölge, yapılaşmanın olmadığı doğal bir noktadır. Kış döneminde ise genellikle Aralık ve Şubat ayları arasında ulaşıma kapalıdır. Kışın şiddetine göre nisan ayına kadar da açılmıyor. En sevdiği mevsim sonbahar. Sonbaharda renk değiştiren yemyeşil ağaçların farklı türlerinin bulunduğu Göller Bölgesi, ekim ve kasım ayları arasında en yoğun dönemlerden birini yaşıyor.

YEDİGÖLLER’E NASIL ULAŞILIR?

Yedigöller’e gitmenin birçok yolu var. Bunların en ünlüsü polodan geçiyor. Otoyolun karşısına gelirken merkezi çıkışlardan birinden çıktıktan sonra Karadere Caddesi’ni takip ederek yayla yoluna girin. Buradan başka alternatifler olsa da yolun daha doğru olduğu bölge burası. İstanbul istikametinden gelen bu yol, Düzce’nin Yığılca ilçesinden de çıkış gösterse de oldukça zorlu bir yol. Ankara istikametinden gelirken verilen tabeladan çıktıktan sonra tekrar merkeze doğru devam etmelisiniz. Mengeneden yukarı çıkış yolu tekrar çok zordur.

Toplu taşıma ile gelmek isteyenlere kötü bir haberimiz var. Ne yazık ki, bölgeye toplu taşıma ile ulaşılamıyor. Genel olarak bakıldığında bölgeyi ziyarete gelenlerin %95’i şehir dışından ya kendi araçlarıyla ya da günübirlik turlarla geliyor. Buraya taksiyle gelmek için iyi bir ücret alacaklarından emin olabilirsiniz.

YEDİGÖLLER NASIL GEZİLİR?

Yedigöller gezi planı, aracınızı bıraktığınız yere göre değişiklik gösteriyor. Bölgeyi hafta sonu ziyaret etmeyi planlıyorsanız, gecelemeyi düşünmüyorsanız aracınızı giriş alanına yakın bir noktaya park etmenizi öneririz. Bu hareket, trafiğin yoğun olduğu saatlerde dışarı çıktığınızda size yarım saat kazandırabilir. Yedigöller Milli Parkı giriş ücreti kişi başı 8 TL, araç başı 24 TL ve motosiklet başı 16 TL’dir. Park yeri için ayrı bir ücret ödemenize gerek yok.

Yedigöller, daire çizerek seyahat edebilmenizdir. Göllerin ortasından geçen ana yolun iki yanında göller ve patikalar var. Nereden başlarsanız başlayın, hepsini kontrol edebilirsiniz. Göllerin yanı sıra Derin Göl ile Nazlı Göl arasında görülmeye değer bir şelale var. Şelalenin fışkıran buzlu suları yazın bile soğuyabiliyor. Şelalenin hemen önünde Arzu Çeşmesi adı verilen 7 adet delik bulunmaktadır. Tamamen el yapımı olan bu yedi gözlü ahşap çeşmenin mucidi, çevredekilerin yedi kez su içtiklerini ve dilek tuttuklarını görse muhtemelen gülerdi.

Büyükgöl ve Derin Gölü çevresi piknik ve kamp alanı olarak kullanılmaktadır. Bu alan sahanın merkezidir. Cami tuvaleti ve büfe hizmeti burada. Alanda konaklayacak olanlar araçlarını bu alandaki otoparka park etmektedir. Alanın birçok yerinde kendi şişenizi doldurabileceğiniz temiz su fıskiyeleri bulunmaktadır. Bu çeşmelerden gönül rahatlığıyla su içebilirsiniz.

Fotoğraf çekmek için en iyi yerler ise büyük gölün çevresindeki ahşap teraslardır. Büyük Göl’ün kuzey ucundaki Kısa Köprü de bir favoridir. Sonbahar döneminde hemen her köşesi güzel görünüyor. Son olarak Yedigöller Yolu üzerinde giderken veya dönerken seyir teraslarına da uğrayabilirsiniz.

YEDİGÖLLER’de Fırsatlar

Yedigöller semtinde dağ evleri ve kamp alanı dışında konaklama seçeneğiniz yok. Kendi çadırınız yoksa bölgede çadır kiralayamazsınız. Bu bölgede dağ evi fiyatlarının ortalamanın çok üzerinde olduğunu bilerek, önceden fiyat alarak ilerlemeniz gerektiğini de unutmamak gerekiyor.

Bölgedeki tek tuvalet, Dieren Gölü’nün hemen arkasındaki otoparkın üzerinde yer almaktadır. Elektrik ihtiyaçlarınız için tuvalet ve cami prizlerinden başka alternatifiniz yok. Bölgede belirli saatler dışında kamp ateşi yakılması yasaktır. Bu yangınlar yangın kovasında olmalıdır.

Milli park içerisinde yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınız için birkaç atıştırmalık içeren bir büfeden başka alternatifiniz yok. Göl çevresinde sıcak piknik ve mangal yapılmasının yasak olduğunu da ekleyecek olursak, oraya mutlaka tok gitmeniz veya piknik havasında bir şeyler yiyip içmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Gecelemelerde çadır başı 45 TL, karavan başı 50 TL’dir.

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın