Seyahatlerinize renk katacak izmir İçini ve çevresini keşfetmenin birçok yolu var. Bu parçalara dahil Knipeler KöyüHer yıl çok sayıda yerli turisti ağırlamaktadır. Dikili’ye kısa sürede ulaşabilirsiniz. Kneppler Köyü Gezilecek Yerler Deresi, mağarası ve özellikle şelalesi ile ziyaretçilerini büyülemektedir. Aşıklar Şelalesi olarak da bilinen Nibbler Şelalesi, köyün turizme destek veren en önemli yapısıdır.
hayır: buraya geliyor Dikeli Gezilecek Yerler E Dikili plajları ve koyları Sizin için oluşturduğumuz seyahat yazılarına bir göz atmanızı öneririz.
önemli bilgi: İzmir’in keşfedilmemiş yerlerini keşfetmek istiyorsanız, tarihi sokaklarında dolaşın ve en güzel koylarında yüzün. İzmir Gezilecek Yerler Sizler için oluşturduğumuz listemize bir göz atın, pişman olmayacaksınız. 🙂
İçerik Tablosu
Kneppler köyü ve doğal güzelliği
Nibbler Köyü ve Şelalesi İçerisindeki akarsu ve küçük şelalelerin yanı sıra trekking parkurları ile trekking ve doğa yürüyüşü aktiviteleri ile insanların büyük ilgisini çekmektedir. Tatilinizi burada geçirecekseniz Bergama ve Dikili’de trekking turları için kayıt yaptırabileceğiniz acenteler bulunmaktadır. Açık havada termal su ile banyo yapma imkanına sahip olan köydeki kaplıcalar ve kaplıcalar da ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

aşıklar şelalesi
Bin yıllık yassı ağaçları, yemyeşil doğası, küçük şelaleleri, küçük veya büyük mağaraları, dereleri ve keyifli yürüyüş yolları ile. aşıklar şelalesi ziyaretçilerini bekliyor. Restoran, suyun yüksek sesini ve çınar ağacı manzarasını dinleyebileceğiniz Aşıklar Şelalesi’ni görmeye gelenleri ağırlıyor. Şelaleye inmek için ahşap merdivenden 86 derece aşağı inmek gerekiyor. Havalar sıcakken ve kendinizi yorgun hissettiğinizde bu restoranda rahatlayabilir ve ardından şelaleye inebilirsiniz.

Merdivenlerden aşağı indiğinizde şelaleye ulaşıyorsunuz ve suyun basınçtan dolayı zeminle temas ettiği bölgede bir gölet oluşuyor. Gölet ayrıca tatlı su balıklarına ve kaplumbağalara ev sahipliği yapmıştır. Boyu bir metreyi bulan bu gölet, yaz sıcağında serinlemek için harika bir seçenek. Kaygan bir ortama sahip bir havuzda dikkatli olmanız sağlığınız için iyidir. Göletin karşısındaki bungalovda Türk kahvesi sıcak kömürlerde pişiyor. Kahvenizi yudumlarken ya uçan ağaçların gölgesinde ayaklarınızı suya daldırabilir ya da şelalenin sesini dinleyebilirsiniz.
ağlayan mağara
Aşıklar Şelalesi’ni görmek için merdivenlerden çıktıktan sonra şelalenin kaynağına doğru sağ tarafa yürüyebilirsiniz. 10 dakika yürüdükten sonra ağlayan mağara Önünüzde görünecektir. Şelale kaynağının suyu uzun bir yol izler ve çılgınca akar. Buraya gelmeden önce mutlaka kaymaz taban, rahat ayakkabı veya terlik giymeniz gerektiğini bilmelisiniz.

Bitkiler ve ağaçlarla dolu bir yürüyüş yoluna çıkarken dikkatli olmakta fayda var. Mağaranın üzerinde insan ağlamasını andıran küçük su damlaları görenleri etkilemeyi başarıyor. Ece Şelalesi mağaradan 900 metre, deniz seviyesinden 271 metre yükseklikte ve 1300 metre önünde yer almaktadır. Sümera Şelalesi Var olan.
Şelale severler ve ağlayan mağara hikayesi
aşıklar şelalesinin hikayesi Hikâyenin anlattığı hikayede hayali padişahın kızı Sumera, komşu köylerden birinde yaşayan York Ali’ye aşık olur. York Heart Ali Sümera’da. Hayali padişah, kızını hiçbir şekilde hiçbir şeyle evlendirmek istemez ve bu aşka da izin vermez. İki çaresiz aşık, her gün Knipeler Vadisi’ndeki büyük çınar ağacının altında gizlice buluşur. Önce hasretlerini giderirler, sonra birbirlerine sarılıp saatlerce ağlarlar. Ve bu durum padişahın kulağına ulaştığında bu aşka bir son vermek için askerleriyle âşıkların peşine düşer.
York Ali’yi öldürmeye giden padişah onları yakalamak üzereyken, çınar onun gölgesi altında yarılır ve aşıkları yutar. Bu durum karşısında padişah merhamet eder ve ebedi aşkları için dua eder. Ve Allah âşıkları uçurumdan fışkıran şelalelere çevirir. Padişah kızını sonsuza kadar kaybettikten sonra şelalenin yukarısındaki mağaraya çekilir ve gözyaşı dökmeye başlar. Ağlama sesini duyan yerliler, buradaki mağaraya “Ağlama Mağarası” adını verdiler.
Şelale sevenler için ziyaret saatleri ve Giriş Ücreti – 2022
aşıklar şelalesi Giriş ücreti olarak 15 TL. Şelale alanına gitmek için özel mülkiyet alanından geçmek gerekiyor. O yüzden burada bakanlık tarafından kurulmuş ve harç ödeyen bir şirket var.
Her gün ziyaret edebilirsiniz. Aşıklar şelalesini ziyaret edin Saat 08:00 ile 19:00 arasındadır.

Aşıklar şelalesine nasıl gidilir?
Aşıklar Şelalesi Yol Tarifi Dikili Ayvalık Yolu üzerinde düzenlenmiştir. Bu karayolu üzerinde Gökçeağıl ve Nebiler köylerine ait tabeladan sağa döndükten sonra 3 km ilerlemeniz gerekiyor. Şelale tabelasından sola döndüğünüzde yaklaşık bir kilometre sonra tesisin girişine ulaşabilirsiniz. daha fazla bilgi için Tıklayın.
Diğer gönderilerimize göz at
- Arguvan Türküler Festivali | 2022 etkinlik takviminin tarihi nedir?
- Yaşlı Köyü
- Karaca Arboretum Ağaç Müzesi (Giriş Ücreti)
- Çatıldıkapı Sosyal Tesisleri, Nerede, Nasıl Gidilir, Fiyatlar – Fatih / İstanbul
- İstanbul’da gezebileceğiniz en güzel 10 doğal park
- (Genel tarih, ziyaret saatleri ve giriş ücretleri)
- Berdakji Koyu’nun Genel Özellikleri (Nereye, Nasıl Gidilir, Giriş Ücreti)