https://www.sporunuyap7.com/sitemap_index.xml
Mardin Ulu Camii | Tarih, yer ve ziyaret bilgileri - Gezilecek Yerler
Anasayfa » Haber » Mardin Ulu Camii | Tarih, yer ve ziyaret bilgileri

Mardin Ulu Camii | Tarih, yer ve ziyaret bilgileri

Mardin Ulu Camii

Anadolu’nun en eski ve yüzyıllara meydan okuyan camilerinden biri Mardin Ulu CamiiŞanlı bir tarihi olmuştur. Mardin’deki birçok tapınak gibi halen kullanımda olan Ulu Cami’nin detaylarına gelin yakından bakalım!

Kısa Açıklama: oryantal inci MardinBu arada, buradaki sınırlı zamanınızı benzersiz kılacaksınız; Mardin Gezilecek Yerler Listemize bir göz atmanızı öneririm.

Mardin Camii Tarihi Bilgileri

Mardin Camii Tarihi
Mardin Camii Tarihi

Mardin Ulu Camii, Anadolu’ya hükmeden beyliklerden biri olan Artaik dönemine ait eserlerden biridir.

Yapılış tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte minare üzerindeki kitabeye göre caminin kurucusu Hz. Diyarbakır Kralı II. iki kutuplu cazo. Ancak avludaki kitabeye göre caminin 1186 yılında Hüsamuddin Yavlak Arslan tarafından yaptırıldığı belirtilmektedir.

Camiyi gezmeye başladığınızda ve merkez kapıdan girdiğinizde levhada 1199 tarihi ile karşılaşacaksınız. Bu üç tarihten de anlaşılacağı gibi yapımına 1176 II. İki Kutub İlgazi tarafından yapımına başlanan caminin Hüsamuddin Yavlak Arslan tarafından tamamlandığını söylemek mümkündür.

Mardin Ulu Camii nerede?
Mardin Ulu Camii nerede?

İnşası sırasında iki minaresi bulunan caminin batı cephesindeki minare, Timurlu istilası sırasında yıkılmıştır. Doğudaki minare diktir.

Mardin’e özgü sarı taşların kullanıldığı cami enine enine bir yapıya sahiptir. İki bölümden oluşan caminin Mardin camilerine özgün bir yapısal yaklaşım kazandırdığını belirtmek gerekir.

Ayrıca geçmişte caminin içinde aynı kubbe altında farklı mezheplere ait ibadetleri yapmak için iki farklı mihrap bulunuyordu. Şafii ve Hanefi mezhebine mensup müminlerin halen imamların arkasında iki ayrı minberde durduğunu belirtmek gerekir.

Görülmesi gereken yerler

Ulu Cami'yi ziyaret edin
Ulu Cami’yi ziyaret edin

Mardin Ulu Camii ise bir ibadet merkezi olduğu için diğer anlamda bambaşka bir yer. İbadetlerin yanı sıra farklı alternatiflere de kapı açan camide neler yapabileceğinize gelin yakından bakalım!

Sakal Şerif’in ziyareti: Ulu Cami’de mihrabın solunda yer alan Saqal Arif, camide her zaman ziyaret edebileceğiniz çok önemli bir detay.

İslam inancının en kutsal unsurlarından biri olan Saqal Arif, yüzyıllardır korunmuş ve insanların ziyaretine sunulmuştur. Tarihi bir camide böylesine değerli bir objeyi seyrederek Mardin yolculuğunuzu mutluluk ve sevgiyle takip edebilirsiniz.

bir fotoğraf çek: Ulu Cami, dini açıdan çok değerli bir merkez iken, insanların tarihi mekanlarda fotoğraf çekebilecekleri büyük bir merkezdir.

Bu bağlamda Ulu Mardin Camii’nin avlusunda, minarenin yanında veya caminin dış duvarlarında harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Duvarda kullanılan kufi harflerin taşla harika buluşması sizin için harika bir arka plan olabilir. Bu bakımdan Mardin Ulu Camii, sadece ilginç bir yerden daha fazlasıdır.

ziyaret saatleri: Cami ibadete açık olduğu için 7/24 ziyaret edilmesi muhtemeldir. Bu çerçevede camiye herhangi bir ziyaret saati olmadan ve ücret ödemeden girebilirsiniz. Ancak cami kapılarının geceleri kapalı olduğunu unutmamalıyız.

Mardin Ulu Camii’nde ulaşım bilgileri

Tebük: Ulucami, Pk: 47100 – Artuklu / Mardin

nerede?: Mardin Çarşısı’nda bulunan Ulu Cami’ye ulaşmak için Revaklı Çarşı’nın yanından batıya giderek 200 metre yürümek gerekiyor. Karşınıza çıkan kavşaktan sola doğru inen yolu takip ederek Ulu Cami’ye ulaşmak mümkün.

Nasıl gidilir?: Camiye cadde tarafından ulaşmak isterseniz farklı yolları kullanabilirsiniz. en kısa yol Kasaplar Çarşısı takip etmek için aşağı yol. Kasap pazarını geçtikten sonra sağınızdaki yolu takip ederek tabelaları takip etmeniz yeterli.

Daha ideal bir seçenek, araba ile ulaşamayacağınız caminin etrafını dolaşmak olacaktır. Bulduğunuz ilk durakta aracınızı bırakmanız tavsiye edilir. Eski Mardin’de otopark sorunu yaşamamak için bu öneriyi dikkate almalısınız.

Konum bilgisi

Diğer gönderilerimize göz at

Yorum yapın