Londra ulaşım rehberi – Gezilecek Yerler

Londra ulaşım rehberi

11/12/2022 14:15:00

Londra’ya nasıl gidilir?

Türkiye’den Londra’ya uçmaktan başka seçeneğimiz yok. Birçok havayolu Türkiye’den Londra’ya uçtuğu için her gün ucuz uçak bileti bulmak kolaylaşıyor. İstanbul-Londra uçuşu yaklaşık 4 saat sürüyor.

Londra’nın ulaşım sorunu biraz büyük. Tabii ki İstanbul değil. Londra’da toplu taşımanın en önemli konusu ünlü Londra Metrosu. Çok kullanışlı, kolay, açık ve yaygın bir toplu taşıma ağı var. Endişelenme, ilk başta biraz kafa karıştırıcı görünecek. Transport for London rehberi dört ana bölümden oluşur:

  • Türkiye ve Avrupa’dan Londra’ya Gidiş
  • Londra havalimanlarından şehre ulaşım
  • Londra Şehir Taşımacılığı.
  • Londra seyahat kartları

Londra ile ilgili tüm notlar için; Londra Seyahat Notları sayfamıza bakın.

Uçakla Londra’ya git

Türkiye’den Londra’ya ulaşmanın en kolay, hatta zorunlu yolu elbette uçaktır. Avrupa içindeki bir aktarma noktasından geliyorsanız uçak rahat olacaktır ancak yakın bir şehirdeyseniz uçak ucuz da olsa havalimanı şehir masraflarını göz önünde bulundurmayı unutmayın.

5 adet uluslararası havalimanı bulunmaktadır. (İstanbul’dan uçuş yaklaşık 4 saat sürer)

Heathrow Havalimanı’ndan şehir merkezine transfer (LHR)

Hava trafiği açısından Avrupa’da 1, dünyada 1 numaradır. Şehir merkezine 15 mil (24 km) uzaklıktadır. 4 terminali var, genellikle 4’ten uçuyoruz. 1,2,3’e tandem, 4’e metro ile ayrı ayrı gidebilirsiniz. (1,2,3 için aynı metro istasyonu kullanılıyor) Piccadilly Hattı üzerinden 45 dakikalık bir metro yolculuğu ile (Terminal 4 için +10 dakika) şehre inebilirsiniz. (Standart bilet 4 Sterlin) Her 15 dakikada bir Paddington istasyonuna giden tren en hızlı yoldur ancak ücreti 15 Sterlin’dir. Yolculuk 15 dakika sürer. Birkaç ulaşım şekli ile yerlere otobüslerle ulaşabilirsiniz. Detaylı bilgiye sahip değiliz ama transfer başına 2 EGP ödüyorsunuz ve bekleme süreleri minimum olsa bile merkeze gitmeniz bir saatten fazla sürecek.

Gatwick Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım (LGW):

Kuzey ve Güney adlı, 28 mil (45 km) arayla iki terminale hizmet veren büyük bir havalimanıdır. Yerel bir tren istasyonlar arasında 3 dakikada bir kalkar ve diğerine 2 dakikada varır. Günün saatine göre 15-25 dakikada bir hızlı tren var, 15 sterline mal olan bu trenle merkezdeki Victoria tren istasyonuna gitmek yaklaşık 30 dakika sürüyor. (Biletler trenle de alınabilir) Güney İstasyonu’ndan 90 dakika süren çılgın şehirlerarası otobüs (Ulusal Ekspres) ile 68 £’a şehre gidebilirsiniz. (Enflasyona göre fiyatlar değişmiş olabilir)

Sadece taksi ile gecelik seyahat, sabit fiyat 120-130 £ aralığında olabilir. Ücret uçağa binmeden önce talep edilmelidir. (Pazarlık yapılmaz) (Fiyatlar enflasyona göre değişebilir)

Stansted Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım (STN):

Muhtemelen ekonomik havayolları tarafından kullanılan bu limanda olacaksınız. Şehir merkezine 40 mil (66 km) uzaklıktan Stansted Ekspresi ile Liverpool İstasyonu’na 14,50 Sterlin’e, oradan da 2 Sterlin’e Yeraltı’na binebilirsiniz. Her 15 dakikada bir hareket var.

Gece gelirseniz, 90 dakikalık yolculuk süresi ve yaklaşık 10 pound maliyeti olan National Express otobüslerini 24 saat kullanabilirsiniz.

Luton Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım (LTD):

Aynı zamanda ekonomik havayollarının da havalimanıdır. Ücretsiz otobüslerle tren istasyonuna ulaşmak 8-10 dakika sürüyor ve 35 dakikalık bir tren yolculuğu için 12,50 Sterlin ödeyerek Kings Cross Thameslink istasyonuna gidebilirsiniz. Buradan 2 liraya MRT ile istediğiniz yere gidebilirsiniz.

London City Havalimanı’ndan şehir merkezine transfer (LCY):

Avrupa içi ulaşımla gelmiyorsanız burayı kullanmazsınız. Trenle yaklaşık 30 dakikada Doclands’a ve ardından metroyla şehre ulaşabilirsiniz. Bu size sadece 4 liraya mal olur. Taksi ile yaklaşık 30-35 £ karşılığında şehre hızlı bir şekilde gelebilirsiniz. – Bu havaalanı paragrafı bir sürü alıntıyla yazılmış-

Londra’ya trenle git

Avrupa’nın arkasında, bizden uzak bir tren ağına ve yapısına sahip olan ülkede Intercity ve Regional olmak üzere iki ana “tren modeli” var. Şehirlerarası en pahalı yüksek hızlı trenlerdir, ana istasyonlarda dururlar. Bölgesel trenler daha konforlu, ekonomik ve yavaş trenlerdir, her köy ve kasabada dururlar. Online bilet almanızı ve erken rezervasyon yapmanızı öneririz. Biletler istasyonlardan da satın alınabilir.

Londra’ya otobüsle git

Tatlım, bende zengin Megabus ve National Express var. Avrupa’dan gelebileceğiniz için özellikle İngiltere ve Krallık’ta ulaşım alternatifleriniz için tavsiye edilir. Otobüs aynı zamanda İngiltere’deki en ucuz ulaşım şeklidir. Megabus’ta süper erken rezervasyon ile rahatsız otobüslerde 1 £’dan başlayan fiyatlarla seyahat edebilirsiniz. 3 hafta önce Londra’dan Edinburgh’a otobüsle bilet aldık ve 7+3 liraya Glasgow’a gittik. Glasgow’u da gezdik. Edinburgh’dan Londra’ya dönüş otobüsünün tek yön ücreti yaklaşık 8 £’dir. Yer kaldıysa biletinizi otobüste alabileceğinizi, ayrıca internetten alırsanız daha ucuza geleceğini hatırlatırız. (%20) Koltuk numarası yok, erken gelin, uzunsanız yanarsınız. Avrupa’nın hiçbir yerinde otobüs rahatlığımız yok, Megabus’ta da yok. İki koltuk arası 45 cm.Gece seyahat etmek zor ama konaklama ücreti ödemeden iki şehir arası ucuza seyahat etmenin karlılığı paha biçilemez. National Express, en popüler ve biraz daha konforlu otobüs firmasıdır. Neredeyse her yere gider.

Londra’da şehir içi ulaşım

En basit ulaşım araçları metro (tüp) ve otobüslerdir (otobüs). Elbette London Taxi de bu ülke için popüler bir değer ama bize çok sık gelmiyor. (çoğu taksi tabii ki o klasik siyah arabalar değil, ama onları da bulabilirsiniz) 9,6 km’lik bir mesafe için, hafta içi saat 20:00’ye kadar trafiğe bağlı olarak 17-28 £ arasında değişiyor (en ucuz ücret). Daha yüksek akşam, gece ve hafta sonu oranları.

Londra Matroso (Londra Tüpü):

Her yere dağıtılan ücretsiz haritalarla devasa metro ağını anlamak için,

Bu harika metro hattı sabah 5:30 ile gece yarısı arasında çalışır. Gecikmeler olabilecek bir durumdu ve 8 günde bir oldukça kısa bir kesinti yaşadık. Ücret tarifesi her yerde farklıdır. En pahalı olan Bölge 1 içinde veya üzerinden yapılan bir yolculuk, tek yön için 4 sterline mal olur. (İndirim kartları ve grup biniş kartları daha ucuzdur)

Londra Otobüs Ağı (Londra Otobüsü):

Kendi yöntemleriyle trafik sıkışıklığından kaçabilseler de yine de yavaş hareket ettiler. Her yere rahatlıkla gidebilen iyi bir otobüs hattı var ve bunu yine bir klasik olan Londra kırmızı çift katlı otobüsünü yenileyerek devam ettirmeye çalışmışlar. Orijinallerden sadece üç veya beş tanesi hayatta kalsa da, yeni nesiller çoğunlukla böyle görünüyor. Elbette tek katlı otobüsler de hizmet veriyor. Geceleri taksi dışında tek aracımız gece otobüsü oluyor ve gündüz birkaç hattı birleştirerek yolculuk sürelerini kısaltıyor. Gece otobüsleri ile şehrin her yerine ulaşmak mümkün. Otobüs duraklarındaki güzergah listeleri ve saatleri, bekleme tabelalarındaki kalan süre bilgileri gibi her zaman doğrudur. ( Menüdeki saatler gün içinde trafikten dolayı gecikebilir ancak kronometreler otobüsün yakın bir durakta olduğunu anlayıp mesafe hakkında bilgi verebildikleri için günceldir ) Gün içinde kullandığınız otobüs ise gece aynı durakta çalışmaz, sağda, solda veya Karşısında bir durak arayın, kesinlikle NB çok kısa bir yürüyüş mesafesindedir (Gece ​​Otobüsü). Şehir dışı varış noktaları ve gece ücretleri hariç, tek yön biletin ücreti 2 EGP’dir. Gece otobüsleri dışında nakit para geçilmez ve arabada bilet satışı yapılmaz. Oyster Card ve Travelcard ile seyahat etmek daha ucuzdur.

Londra Banliyö Hattı (tren):

Uzak noktalar için temel çözüm trenle sağlanabilir.

Londra’da bisiklet (bisiklet):

Ekonomik ve sağlıklı bir çözüm olarak elbette Londra’da bisiklet var ve çok rağbet görüyor. Kısa süreli turistler olarak belediye bisiklet istasyonlarından satın alamıyoruz. (e-kart siparişi verdikten 7 gün sonra gelir) ama şubelerden kiralarsanız çok ucuza bir yere gidebilirsiniz. Daha uzak noktalar için bisikletle de metroya binebilirsiniz. (07:00-09:00 ve 18:00-20:00 saatleri arasında “yoğun saatler” olduğu için bu saatlerde bisikletler giremez.

Transport for London Journey Planner: İETT’nin ‘Nasıl giderim’ uygulaması gibi bir noktadan bir noktaya nasıl gideceğinizi taksi hariç tüm alternatifleri kullanarak hesapladığınız ve alternatifleri bildiğiniz bir uygulama

Londra Seyahat ve Yolcu Kartları

Oyster Kart: Havaalanları, turist danışma büfeleri, metro ve gazete bayileri gibi birçok noktada 3 lira depozito karşılığında ücretsiz olarak alınıp doldurulabilen karttır. Her zaman tek biletten daha rahat uçağa biniş sunarlar. (Otobüs 2 pound iken, Oyster kart ile 1 pound) Ayrım yapılmayan istasyonlarda metroya binerken unutmayınız veya çekinmeyiniz(!) ve karttan okumasını isteyiniz, çünkü taranmak zorunda kalacaksınız. inerken Oyster Card’ı aşarsak ve seyahat kartındaki toplam tutarı bir günlük ücretten daha fazla ödersek, fazla tutarı bir gecede otomatik olarak iade ederiz.

Travelcard: Off Peak, günlük, haftalık ve aylık (09:30’dan sonra ve hafta sonları) her türlü karta sahiptir. Bölgeye göre bölge fiyatı. Klasik turistik geziler için kullanılacak olan 1-4 bölgeleri arasındaki sivil bilet günlük 11 pound, yoğun saatlerde 8 pound indirimli olarak satın alınabiliyor. Sınırsız da haftada 43,60 £. Aşağıdaki linkten tüm fiyatları görebilirsiniz.

* Kısa geziler için indirimli öğrenci kartı alınamaz. En az 14 haftalık kayıtlı öğrenci olmalısınız. Explorersene.com’a turizm için değil de tesadüfen Londra’da eğitim için geldiyseniz, küçük bir tüyo da 12 haftalık dil kursu ile 14 haftalık dil kursu arasında pek bir fark yok, aradaki 3 aylık indirim çok ciddi, yapmasanız bile 14 haftalığına kaydolun ve Londra’daki ayrıntılı deneyimlerinizi bizimle paylaşın, böylece siteyi geliştirebiliriz.

Bu kadar bilgi fazlasıyla yeter ancak bu araçlarla nereleri gezeceğinizi öğrenmek istiyorsanız Londra sayfalarında yer alan Londra Gezisi ve Gezilecek Yerler rehberine de göz atmalısınız.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın