Kuzguncuk, birçok film ve dizinin çekim yeri olan ayırt edici bölgelerden biridir. Tarihi dokusunu günümüze kadar koruyan Kuzguncuk semtinde İstanbul’un farklı bir yüzünü keşfedebilirsiniz. Şehir trafiğinden, kalabalığından ve betonarme mimari yapısından sıkılanlar için Kuzguncuk, tarihi bir yürüyüş yapılabilecek ender bir bölge. Buraya geldiğinizde gezilecek yerler listesi şu şekildedir:
İçerik Tablosu
1- Kuzguncuk Evleri
Evler, mahalleye veya sokağa lüks getiren şeydir. Sokağın ve şehrin ruhu olan evlerin mimari yapılarının insan odaklı kurgulanması, yaşanabilir bir şehrin oluşması demektir. Betonarme yapılar buna izin vermese de Kuzguncuk’a bunu söylemek mümkün değil. Rengarenk ahşap evler ve sokaklar harika bir sokak kültürü yaratıyor. Kuzguncuk, dinlenmek, geçmişi yeniden yaşamak ve dar sokaklarda kaybolmak için harika bir gezi yeridir.
2- Brihan Abla Sokak
Sevilen Perihan Abla dizisinin çekildiği sokağın adı Perihan olarak değiştirildi. Diziyi hatırlayanların ve severek izleyenlerin mutlaka uğraması gereken bir caddedir. Evler, işyerleri ve rengarenk sokaklar arasında dolaşırken de diziden sahneler yaşayabilirsiniz.
3- El-Akkadiya Caddesi
Bu cadde de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında. Ekmek Teknesi dizisinin çekildiği yer burasıdır. Ünlü zincirin kafesi ve fırını buradadır. Kafe hayatta kalır, ancak fırın şimdi bir restoran olarak kullanılır. Ancak sokağın her santiminde size ekmek teknesini hatırlatacak pek çok ipucu var. Serinin hayranları nostaljiyi yaşamak için bu sokağı mutlaka ziyaret etmeli.
4- Orinizade Camii
Kuzguncuk’un en ilginç camisidir. Camiye dikkat çekmesinin nedeni, caminin alışılmış mimarisinin dışında bir yapıya sahip olmasıdır. Caminin sarayı andıran minaresi de oldukça kısadır. Boğaz manzaralı cami, Osmanlı döneminde Ahmed Asaad Paşa tarafından yaptırılmıştır.
5- Cemil El Molla Sarayı
Cemil Molla Efendi tarafından yaptırılan sarayın önemi, saray dışında elektrik ve ısıtma sistemlerinin ilk kez kullanıldığı bir saray ünvanını taşımasıdır. Ancak sarayın mimari yapısı da görülmeye değer. Mimari duyarlılığı olanlar ve tarihi yapıları gezmek isteyenler sarayı ziyaret edebilirler.
6- Ahmed Paşa Sarayı
Kesin yapılış tarihi bilinmemekle birlikte tipik Osmanlı mimarisini andıran yapı oldukça etkileyicidir. 16 odalı saray salamlık ve harem şeklinde inşa edilmiştir. Yangın sonucu harem bölümü yandı. Ancak salamlık tarafı bakımlı ve ziyarete açıktır.
7- Kuzguncuk Bahçesi
Belediyenin yaptırdığı bahçedir. Ancak parkın dokusu ve mimarisi Kuzguncuk’un tarihi dokusuna çok uygun. Çocukların eğlenip oyun oynayabileceği alanların bulunduğu bahçede, yetişkinler için çeşitli dinlenme alanları ve yürüyüş ve koşu yolları bulunuyor.
8- İbadethaneler
Kuzguncuk, Osmanlı İmparatorluğu’nun ve günümüzün en önemli yerleşim yerlerinden biridir. Bu mahallede Osmanlı döneminden farklı dinlere mensup insanların yaşamları günümüze kadar devam etmektedir. Cami, kilise, tapınak gibi ibadet yerlerinin sayısının arttığı şehirlerden biridir. İlgilenenler için tarihi kiliseler ve tapınaklar ziyaret edilebilir.
Kuzguncuk’ta Ne Yenir?
ÜsküdarTürkiye’nin önemli bir bölgesi olan Kuzguncuk, eşsiz mekanları ile misafirlerini ağırlıyor. Bu anlamda renkli ve egzotik mekanlar arasında yer alan La Kuzguncuk’ta çay ve ekmek eşliğinde küçük bir kahvaltı yapabilirsiniz. Mekanın çekiciliği ve mükemmelliği içinde kaybolabilirsiniz. Ayrıca Botanik Kuzguncuk Kafe, tamamen farklı dekorasyonları ile. İstanbulTürkiye’nin en farklı kafelerinden biri olmaya aday. Burada da çeşitli tatlılar ve çay molası verilebilir.
Kuzguncuk’a nasıl gidilir?
Avrupa yakasından gelenler için Beşiktaş Üsküdar’a vapurla, oradan da Kuzguncuk’a 15 veya 15Y ile gidebilirsiniz. Hava güzelse Üsküdar Plajı’ndan otobüse binmeden Kuzguncuk’a yürüyebilirsiniz. Alternatif olarak Eminönü’nden Üsküdar’a Marmaray ile de ulaşabilirsiniz. Üsküdar’dan Kuzguncuk’a dilerseniz otobüs ya da yürüyerek ulaşabilirsiniz.
Son olarak İstanbul Kuzguncuk dışında İstanbul’da Gezilecek YerlerListenin tamamına göz atmak isterseniz sizi buraya alalım. Sizler için birbirinden güzel yerleri listeledik.
Diğer gönderilerimize göz at
- İstanbul’daki Sosyal Tesisler (İBB Sosyal Tesislerin Detaylı Listesi)
- Garipçe köyü kahvaltısı nerede ve nasıl gidilir
- Gökçetepe Tabiat Parkı ve Plajı – Saroz / Edirne
- baharat çarşısı nerelere açık
- Polonezköy günlük kiralık şale
- Kavaklı Sahil Parkı (Nerededir ve genel özellikleri) / Beylikdüzü
- Balkabağı Koyu