Tarihi Kasımpaşa semtindeki gezimizde bir sonraki durağımız Mimar Sinan’ın eserleri arasında yer alan Kasımpaşa Büyük Hamamı. Kasımpaşa Büyük Hamamı ile ilgili tüm soruları (giriş ücreti, transfer bilgileri, tarihçesi, özellikleri ve ziyaret saatleri) sizler için araştırdık ve yazdık. Tüm bu bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz.
Ayrıca İstanbul’un en çok ziyaret edilen hamamlarına Burada da bulabilirsiniz.
Hamamın yapılış tarihi bilinmemekle birlikte 1533 yılında, bitişiğindeki Ulu Cami tarihine yakın bir tarihte yapıldığı tahmin edilmektedir. Camiyi yaptıran Güzelci, Güzelci Kasım Paşa olarak bilinir. Mimarı hakkında net bir bilgi olmamakla birlikte hem caminin mimarının Mimar Sinan olması hem de hamamın taş işçiliğinin Mimar Sinan ile aynı olması nedeniyle hamamın mimarının Mimar Sinan olduğu anlaşılmaktadır.
Evliya Çelebi, “Suyu çok tatlı olan çok güzel ve donanımlı bir hamamdır” diyerek pehlivanlara burayı tavsiye etmiştir.
İçerik Tablosu
Kasım Paşa’nın Büyük Hamamı’nın Özellikleri
Banyo hem kadınlara hem de erkeklere aynı anda hizmet verecek şekilde yapılmıştır. Klasik Türk hamamı motifleri ve işlemeleri banyonun her yerinde görülebilir. Taş işlemeler bu tarihi yapının en belirgin işçiliği olarak özellikle dikkat çekiyor.
Banyoda sauna, jakuzi, buhar odası, peeling, köpürme ve masaj hizmeti verilmektedir.
Kasım Paşa Hamamı ziyaret saatleri

Haftanın her günü 06:30 – 22:30 saatleri arasında hem bayanlar hem de erkekler bölümüne hizmet vermektedir.
Kasımpaşa Büyük Hamamı 2022 giriş ücreti

Giriş ücreti kişi başı 80 TL olup, bu ücreti ödeyenler Türk hamamı, jakuzi, sauna ve buhar odası hizmetlerinden faydalanabilmektedir. Ek olarak 30 TL ile peeling veya masaj hizmetlerinden de yararlanabilirsiniz.
Büyük Kasımpaşa hamamı nerede bulunur? ve oraya nasıl gidilir

Tebük: Camikebir Mahallesi, Bülent Demir Cd. 14 / A – Beyoğlu / İstanbul
telefon: (0212) 253 42 29
Toplu taşıma: Kasımpaşa’nın ulaşım açısından oldukça uygun bir bölge olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle banyoya gitmek çok kolay olacaktır. Aşağıda feribot, minibüs, otobüs, metro ve özel araç ile ulaşımın nasıl sağlanacağını bulabilirsiniz.
Feribot: Üsküdar – Eyüp seferleri yapan vapurları kullanarak Kasımpaşa İskelesi’ne ulaştıktan sonra Cezayir Hasanpaşa Parkı’ndan geçerek doğrudan önünüzdeki sokağa devam ederek banyoya ulaşabilirsiniz. Yürümek için ortalama 5-10 dakikanız olacak.
Metro ulaşımı: Hacıosman – Yenikapı metrosunu kullanarak Cheshan istasyonunda inmeniz gerekiyor. Kasımpaşa çıkışına (işhane – işli ve işli – Alibeyköy Minibüs duraklarının bulunduğu çıkış) girerseniz düz yokuştan sapmadan inerseniz hamam ve cami ile karşılaşırsınız. Ortalama 10-15 dakikalık bir yürüyüş yapacaksınız.
Otobüsle Ulaşım: Otobüsle ulaşımın birçok alternatifi bulunmaktadır. Eminönü istikametinden EM1 – EM2 – 77Ç – 77 – 47 – 47Ç 47N, Taksim istikametinden 54HT – 36T numaralı hatta binip Turabibaba Kütüphane Durağı’nda inip 5 dakika sonra buraya ulaşabilirsiniz. Bu otobüslerin dışında Sheshan’daki Şişhan istasyonuna gelen ve giden otobüsleri kullanabilir, 10-15 dakikalık bir yürüyüşten sonra hamam ve camiye ulaşabilirsiniz.
Minibüs ulaşımı: Ayrıca işli – işhane ve işhane – Alibeyköy Minibüs hatlarına da ulaşabilirsiniz. Kasımpaşa Sosyal Hizmetler durağında indikten sonra tek yapmanız gereken karşıdan karşıya geçmek ve herhangi bir yöne dönmeden yürüyerek 5 dakika sonra varmak.
Araç taşımacılığı: Taksim, Eminönü, Beşiktaş gibi merkezi noktalardan ulaşımın çok kolay olduğunu söyleyebiliriz. Hasköy sahili ile Kasımpaşa arasındaki tünelin açılmasıyla mesafe kısaldı ve farklı bir rota ortaya çıktı. Tünele Beşiktaş’tan girip doğrudan Kasımpaşa çıkışından çıkabilir, işhaneden Kasımpaşa tabelalarını takip edip Taksim’den Eminönü yönüne devam edebilir, yol üzerinde Galata Köprüsü veya Eminönü’nü geçtikten sonra Kasımpaşa tabelalarını kullanarak kolayca ulaşabilirsiniz. Eminönü’nden. Okmeydanı’na E-5 yolu üzerindeki Kasımpaşa çıkışını (her iki yönde) kullanarak ulaşabilirsiniz. Konum bilgisi almak için tıklayın