4.12.2022 12:40:00
Kahramanmaraş tarih kokan bir şehir, mücadele eden insanlarıyla, taşları ve toprağıyla… Dondurmasıyla ünlü bu şehirde onlarca çeşit yemekle karşılaşacak ve bayılacaksınız! Uygarlığına özgü yaylaları, bahçeleri ve müzeleri ile çok amaçlı bir şehir olan Kahramanmaraş’a dilediğiniz mevsimde gidebilir, çok eğleneceğinizi şimdiden söyleyebiliriz.
Baskonos yaylası
Orman evleri ile ünlü şehrin gürültüsünden uzak burası kafa dinlemek için birebir. Uykunuzu alıp kar yağışını izleyebileceğiniz, sonbaharda dökülen yapraklara basabileceğiniz bu yerde dört mevsim birbirinden güzel deneyimler yaşayabilirsiniz. Meşe, ardıç, sedir gibi ağaçların bulunduğu yaylada daha birçok güzel bitkiye rastlayacaksınız. Özellikle nazik ceylanlarıyla ünlü olan buranın kuşları, cıvıltılarıyla da dikkat çekiyor. Şömineli güzel kır evlerinde kalabileceğiniz için burayı mutlaka görmelisiniz.
Kahramanmaraş Kalesi
Kent merkezindeki yapı, zaman içinde birçok uygarlık tarafından restore edilmiş ve günümüze kadar gelmiştir. Dikdörtgen planlı kalenin iç surları günümüzde park olarak düzenlenmiştir. Kahramanmaraş’a gelip lezzetli bir kahvaltı yaptıktan sonra ilk olarak buraya yol almalı ve şehrin manzarasını tepeden görmelisiniz.
Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesi
Müzede 7 galeri bulunmaktadır: Antik Fil Sergi Salonu, Direkli Mağarası Kazı ve Canlandırma Salonu, Domuztepe Höyük Kurtarma ve Kazı Salonu, Hitit ve Geç Eserler Sergi Salonu, Mozaik Sergi Salonu, Taş Eserler Sergi Salonu, Tarihi Eserler Sergi Salonu.. Kültür turizmi açısından önemli bir yer tutan bu müzede Kahramanmaraş’ın tarihi zenginliklerine tanık olurken aynı zamanda hakkında bilgi alabilirsiniz.
Greeneye sürahi
Hakkında pek çok efsane bulunan Maraş’ın en gözde doğa harikalarından biri de Yeşilgöz Tuzlası. İçindeki balıklar ve bazen yeşile, bazen maviye dönen rengiyle Maraşlıların huzur dolu yeridir burası. Aynı zamanda rekreasyon alanı olarak da kullanılan bu yerde doğa aktiviteleri de yapabilirsiniz. Özellikle bahar aylarında piknik yaparak keyifli dakikalar geçirebileceğiniz bu yeri görmeden Maraşlı’dan ayrılmayın.
Abdülhamid Han Camii
Cami aynı zamanda ikinci adını da alıyor. Abdülhamid Han için yapılmıştır. Büyüklüğü itibariyle ülkemizde dördüncü sırada yer alan bu cami, dört muhteşem minaresi ile dikkat çekiyor. Klasik Osmanlı mimarisini taşıyan cami, şehrin hemen hemen her yerinden görülebiliyor. Her Cuma II. Abdülhamid Han adına hutbe okunan bu cami, halkın en gözde ibadet yerlerinden biridir.
Ceyhan Tarihi Köprüsü
Günümüzde özgün karakterini koruyan yapılardan biri olan köprü “Taş Köprü” olarak da bilinmektedir. 158 metre uzunluğundaki köprü, Maraş’taki tarihi yapılardan biri olması nedeniyle önemlidir. Ceyhan Nehri üzerine yapılan antik taş köprü yaklaşık 500 yaşında.
Donegal Mağaraları
Birbirine bağlı üç mağaradan oluşmaktadır.Yer, Paleolitik çağda Maraş’ın ilk yerleşim yeridir. Mağaranın eteğinde ağaçların arasında piknik alanları bulunmaktadır. Mağaraların yanından akan şelale mesire alanını güzelleştiriyor. Dilediğiniz zaman kamp yapabileceğiniz bu alanda tarihi yerleri inceleyebilir, muhteşem şelalelerin ve yeşilliklerin tadını çıkarabilirsiniz.
Yedikuyular Kayak Merkezi
Temel eğitim, yarış kızağı, kar motosikleti gibi pek çok parkurdan oluşan kayak merkezi, Maraş’ın en çok ziyaret edilen noktalarından biri. Kış aylarında bembeyaz karın tadını çıkarabileceğiniz bu bölgede birçok kış sporunu yapma imkanı bulacaksınız. Beyaz manzarayı görebileceğiniz bir teleferik sistemi de var. Yedikuyular civarındaki bungalovlarda konaklayarak tatilinizi daha otantik hale getirebilirsiniz.
Kahramanmaraş minibüsü düzenlendi
Maraş halkının milli mücadelede verdiği emeğin anısına yaptırılmıştır. Müze, o dönemde meydana gelen olayların model canlandırmalarıyla şanlı çatışmanın izlerini taşıyor. Adını kendisi gibi milletinin kahramanca mücadelesinden alan Maraşlı’nın tarihini öğrenebileceğiniz bu mekanda, istiklal mücadelesinin zorluklarını minyatür olarak göreceksiniz.
Dondurma Müzesi
Çıtır çıtır deyince hemen hemen hepimizin aklına dondurma gelir. Bu leziz dondurmanın tüm yapım sürecini öğrenebileceğiniz bölümlerin yer aldığı müze, dondurma maketleriyle dolu. Özellikle çocukların ilgisini çekebilecek bu müze, Maraş’ın ünlü yapılarından biri olan Ulu Camii’nin yanında bulunuyor. Müzeyi gezdikten sonra Ulu Cami’ye uğramayı unutmayın.
Ashab-ı Kehf kompleksi
Eshab-ı Kehf’in yedi kişilik bir arkadaş grubu ile bir köpeğin yatma vakti hikâyesini anlatır. Külliye, bu grubun anısını yaşatmak için bu grubun adını da taşıyan tepedeki mağaranın yanına inşa edilmiştir. Birçok uygarlığın doğup gittiği Maraş külliyesi, her din ve uygarlıktan insanın ibadet yeri olmuştur. 2015 yılında geçici olarak UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan bu yapı, günümüzde pek çok ziyaretçinin ilgisini çekmeye devam ediyor.
Diğer gönderilerimize göz at
- Fenerbahçe Stadı’na nasıl gidilir? & En Kolay Erişim
- Rize’de gezilecek yerler
- Tek katlı evler tatiliniz için harika
- İzmir Gazi Kadınlar Caddesi | Ziyaret edilecek yerler
- Ruhunuzu yansıtan yeri bilmek ister misiniz?
- Nizam Bey Camii ve Mezarlığı (Nereye Nasıl Gidilir) Zeytinburnu
- Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’e nereye ve nasıl gidilir?