Meşhur Kadıköy boğa heykeli denilince akla yediden yetmişe gençlerle tanışma anıları gelecektir. 🙂 istanbulda boğa heykeli Herkesin aklına gelen ilk yer Kadıköy olacak. Yapım tarihi çok eski olmasına rağmen Kadıköy ile tanışması ve tanışması yenidir.1987 yılında boğa heykelini barındırmaya başlayan Altınyol, yapımının üzerinden 123 yıl geçmiş! İstanbul’a gelişi ve gezdiği yerler ile inanılmaz bir yolculuğun baş kahramanı olan heykel, zamanla buluşma noktası ve tarif olarak Kadıköy’ün ayrılmaz bir parçası oldu.
İçerik Tablosu
Kadıköy Boğa Heykeli Yapım Hikayesi
Boğa her zaman gücün, öfkenin veya zaferin sembolü olarak görülmüştür. Özellikle İspanyol kültürü için çok önemli bir değere sahiptir. Bu, hayvan severler için kötü bir deneyim olsa da, boğa güreşi ait olduğu kültürde önemli bir değer olarak devam etmektedir. Hala tartışılan bu konuyu bir kenara bırakıp heykel yapma serüvenine dönersek, 1864 tarihi bizi karşılar. Bu tarih aslında boğa heykelinin doğum tarihidir. Paris’in tarihi heykelinin 1864’te heykeltıraş Bonnifer’in elleriyle oluşturulduğu yer ve mekân hakkında bilgimiz olsa da, bizim topraklarımıza geliş sebebimiz elbette bizim için daha önemli! Fransızlar ve Almanların mücadelesi sırasında Fransızlar bu heykelle Almanlara karşı güçlerini ve öfkelerini ifade etmeye çalışsalar da talihsiz şansları onları Almanya’ya boyun eğdirdi. Heykelin bu anda başlayan yolculuğunda ilk durak 1871 yılında Almanya toprakları oldu. Heykelin kaderini etkileyen bir diğer çatışma ise Osmanlı-Alman yakınlaşması ve ittifakı ile ilişkilendirilen Birinci Dünya Savaşı oldu. daha önce bu yakınlaşma sonucunda Sultan II. Abdülhamid’e verilmiş ve Yıldız Sarayı bahçesindeki statüsüne kavuşmuştur. .
Heykeli Osmanlı Padişahına hediye eden Alman Kralı II. Wilhelm elbette hediyesinin nasıl bir yolculuğa çıkacağını bilmiyordu! Heykel bir süre Yıldız Sarayı’nın bahçesinde kaldıktan sonra İstanbul’daki çeşitli binaları dolaşır. Gazi Ahmed Muhtar Paşa Sarayı ve Mermer Saray maceralarının ardından Lütfi Kardar ve Kadıköy belediyesinin savaş günleri başladı… 1987 artık yolculuğun son noktası. Bugün Altıyol’da bulunduğunuz bölge bir boğa heykeli ve burada zamanda yolculuk yaparken birçok değişime ve tarihi olaya tanık olmak için manevi yükü hafifletmenin zamanı geldi!
Altınyol, günümüz Kadıköy’ünün vazgeçilmez sembolik değeri boğa heykeli günlük hayatın bir parçası. İstanbul’a geldiğinde trafiğin olmamasından, kaostan ve binaların yüksekliğinden korkar ama boğa gücü, heybeti ve öfkesiyle ayakta durur. 152 yıldır çevresindeki yaşama ve kaosa tanık olan heykel severler için İstanbul başta olmak üzere Kadıköy’ü ziyaret ederken görülmesi gereken ayrı bir değerdir. Türk kültürüyle hiçbir ilgisi olmamasına ve doğumdan buraya varışa kadar geçen süreç harika bir macera olmasına rağmen, İstanbul, özellikle Kadıköy halkı artık onu benimsemiştir.
Her ne kadar diğer tüm antik saray heykelleri gibi yerinden çıkarılıp asıl yerine taşınması gibi konularla gündeme gelse de bu sorunlar taklitler yaparak varlıkları koruma fikri gibi akılcı projelerle çözülebilir. yetiştirilmiş olanlar. O dönemde park ve bahçeleri süslemek için yapılan hayvan biçimli heykeller gibi orijinal işlevini de koruyabilmektedir. İki halkın birbirine duyduğu öfkeden kaynaklansa da bir sanat eseri ve sembolik değer olarak korunması büyük önem taşımaktadır.
Kadıköy boğa heykeli nerede ve nasıl gidiyor?
Tebük: Osmanağa, Söğütlü Çeşme Cd., 34714 – Kadıköy / İstanbul
Nasıl gidilir?: İstanbul boğa heykeli Kadıköy Altınyol denilen noktadır. Anadolu yakasından Kadıköy’e kadar her türlü araç ve yer altı ulaşım imkanları sizi deniz yoluyla Kadıköy merkeze yürüme mesafesinde bulunan heykele götürecektir.
boğa heykeli
crocese
Diğer gönderilerimize göz at
- Balıklı Rum Meryem Ana Manastırı (Nereye ve Nasıl Gidilir) Zeytinburnu
- Ayasofya Nereye ve Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti
- Porto – Lizbon konaklama Porto Hotel hakkında bilgiler
- İstanbul Efsaneleri | Keşfedilmeyi Bekleyen Hikayeler
- Balıkesir Ayvalık
- Alaçatı Plajları ve Koyları (Detaylı Liste)
- ulto taş | Gezilecekyerleri.net.tr