Üçüncü köprüyü inşa etmek giderek daha popüler hale geliyor Garibes KöyüDoğa ve deniz manzarasına yakın kahvaltı yapmak isteyenlerin yeni rotası. İstanbuloyulmuş Sarıyer Bu güzel küçük bir köy. Eskiden pek bilinmeyen bir mekan ama kulaktan kulağa artan ilgi, kahvaltı mekanları arasında bir numaralı favorilerden biri olma yolunda ilerliyor desek yalan olmaz.
İçerik Tablosu
Garibes Köyü Hakkında

Garipçe, Sarıyer İlçesine bağlı sekiz küçük köyden biridir. Sarıyer merkeze yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta, kayalar arasında yer alan bu küçük köy, yakın zamanda yapılan üçüncü köprü ile giderek artan bir popülaritesi ve ziyaretçisi olan bir yer haline geldi. Şehrin gürültüsünden, koşuşturmasından ve stresinden kaçmak isteyenler için önemli bir rota haline gelen Garipçe köyü, özellikle tatil günlerinde doğa ve deniz manzarası eşliğinde kahvaltı yapmak isteyenlerle dolup taşıyor.
Garipçe köyünde kahvaltı yerleri ve fiyatları

Garipçe köyünde kahvaltı yapabileceğiniz mekanların sayısı az. Kahvaltı fiyatları kişi başı 40-50 TL arasında değişmektedir. Sizlere bu yerler hakkında kısaca bilgi vermeye çalışacağız.
yakındaki restoran

Boğaz ve Karadeniz’in kesiştiği noktada deniz kenarında kahvaltı ve deniz ürünleri bulabileceğiniz bir restoran. Bahçe, balkon ve teras olmak üzere 3 farklı bölümden dilediğinizi seçebilir, kahvaltı veya akşam yemeğinizi rahatça yiyebilirsiniz.
Tebük: Garipce Mahallesi, Garipce Cd. No.: 76 Sarıyer / İstanbul
telefon: (0212) 228 16 66
Menekşe Bahçesi

Başka bir yer müşterileri tatmin edebilir. Kibar personeli ve doyurucu porsiyonları ile önerebileceğimiz bir başka kahvaltı mekanı. Manzara da çok güzel.
Tebük: Fener, Rumelifeneri Mahallesi, Hasan Ali Yücel Okul Caddesi, Sümbül Sokak No: 41, Sarıyer
telefon: (0212) 228 11 69
Aydın balığı

Sağdaki ilk sıra Garipçe Körfezi’nde. Taze ürünler, kaliteli hizmet ve güler yüzlü hizmet personeli arasından seçim yapabileceğiniz bir diğer kahvaltı mekanı.
Tebük: Garipce Mahallesi, Garipce Cd. No.: 78 Sarıyer / İstanbul
telefon: (0212) 228 18 31
Garipce Köyü Gezilecek Yerler
Köy çok küçük olduğu için gezilecek pek fazla yer yok. Doğa yürüyüşü tarzında daha fazlasını keşfederek görebileceğiniz birkaç yer var.
Garipçe Köy Kalesi

Sultan III köyünün sol tarafındaki merdivenlerden yukarı çıkılarak. Fransız asıllı mimar Baron François de Tout’a Mustafa tarafından yaptırılan ve artık kaderine terk edilen Garipçe Kalesi’ne ulaşabilirsiniz. Boğaz’ın ve köprünün güzel manzarasına sahip olan kalenin çöp ve pislik içinde olması üzücü.
Hasan Paşa Kulesi

Hem Garipçe Kalesi’nin hem de muhteşem boğaz manzarasının fotoğraflarını çekebileceğiniz Garipçe Kalesi’nin hemen üzerinde yer alan Hasan Paşa Kulesi, doğa koşullarına dayanamayarak günümüze kadar harabeye dönmüştür. Ancak bu eşsiz manzaraya tanık olmak için mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında olmayı hak ediyor.
Rumeli Venere Köyü

Garipçe köyüne 2,5 km uzaklıktaki köye Garipçe’den otobüs seferleri yapılmaktadır. vaktin varsa burdasın Rumeli Venere Köyü Sizin de görmenizi tavsiye ederiz. Köyde görülmesi gereken en önemli yer Rumeli Feneri. 30 metre yüksekliğindeki Rumeli Feneri, Kırım Savaşı sırasında İngiliz ve Fransız gemilerinin Boğaz’dan Karadeniz’e giriş çıkışlarını sağlamak amacıyla inşa edilmiştir.
Rumeli Venere Kalesi
Konumu nedeniyle, Marmara Denizi ile Karadeniz’i birbirine bağlayan Rumeli tepelerinde bulunan Ceneviz kalesidir. Marmara Denizi’ne girişi kontrol eden stratejik konumu nedeniyle cumhuriyet dönemine kadar aktif olarak kullanılan kale günümüzde bakımsızlıktan ne yazık ki çok kötü durumda.
Garips nerede, nasıl gidilir?

Toplu taşıma: Özel aracıyla Sarıyer’e ulaşmak isteyenler, Koç Üniversitesi kavşağı çevresinden geçtikten sonra Sarıyer ve Rumelifeneri Yolu’nu takip ederek ve Garipçe tabelalarını takip ederek merkeze ulaşabilirler.
toplu taşımaya erişmek isteyenler; Sarıyer’den 150 ve 40 numaralı otobüslerle Garipçe’ye ulaşabilirler.
metro ile ulaşmak isteyenler; Yenikapı-Hacıosman Metrosunu kullanarak Hacıosman Durağı’nda indikten sonra Sarıyer’e giden otobüslere, Sarıyer’den 150 ve 40 numaralı otobüslere binebilirler. Konum bilgisi almak için tıklayın
kenar boşluğu: Bu kadar uzağa gittiğinde Sarıyer Gezilecek Yerler Sizler için oluşturduğumuz listemize mutlaka göz atın.
Diğer gönderilerimize göz at
- Sultangazi Kent Ormanı nerede ve nasıl gidiyor?
- Mor Behnam Kırklar Kilisesi | Tarih, yer, ziyaret ve giriş ücretleri
- Mısır Çarşısı nasıl gidilir, tarihi bilgiler ve İstanbul mağazaları
- Alanya havalimanı taksi ücreti ne kadar?
- İstanbul’un en iyi termal havuzları
- Midas Anıtı, Yazılıkaya – Eskişehir
- Boztepe / Urduca