Fenerbahçe sevenlerin mutlaka görmesi gereken bir yer olan Fenerbahçe Müzesi ve Stadı, yüz yılı aşkın bir süredir anılarını yaşatmaya devam ediyor. Can Barto gibi efsanevi isimleriyle tanınan ve Türk futbolunu kazandığı zaferlerle gururlandıran Fenerbahçe’nin yüz yıllık hatırasını eşsiz ve örnek bir gösteri eşliğinde sergilemek büyük bir başarı. Tura sadece müze değil, Ülker’in stadyumu ve tüm kompleksi dahildir. Fener severler, sporseverler ve daha önce stadyum gibi devasa bir kompleksi ziyaret etme deneyimi yaşamamış kişiler, Fenerbahçe Müzesi biletleri ve stadyum turu alarak turun keyfini çıkarabilirler.
İçerik Tablosu
Fenerbahçe Müze Turu hakkında bilgiler
Fenerbahçe FC ilk kurulan takımlardan biridir. Bu nedenle eski bir tarihe sahiptir. Müzede, Fenerbahçe’nin geçmişten bugüne neredeyse tüm gelişim çalışmaları, kazandığı şampiyonluklar ve ödüller sergileniyor.

Rehberli tur Baştan sona etkileyici bilgiler, Fenerbahçe’yi yeniden keşfetmenizi sağlar ve görüntülenen görüntüler, bir asırlık geçmişi bir film şeridi gibi hızla gözünüzün önünden geçirmenizi sağlar.
Fenerbahçe Müze Stadyum Turu sırasında nereler gezilir?
Öncelikle şunu not edelim. Daha önce Fenerbahçe Stadı’nda maç izlemiş olanlar da gezi turuna katılmalıdır. Çünkü sahayı boş görerek, ulaşılamayan alanlara girerek, tuhaf odaları gezerek, stadyumun mimarisi ve yapısı ile ilgili tüm merakınızı gidermenizi sağlayacak bir yolculuk olduğunu ifade ediyoruz. Bu bakımdan farklı bir deneyim yaşamak isteyenler için önemlidir.

Stadyum turunda ilk kezÜst tribünler gezilir. Basın ve radyo ekiplerinin bulunduğu bölüme gelindi. Bu bölüm izleyicilerin en merak uyandıran alanlarından biridir. Stadyum turu bu bölümü yakından görme şansı elde etmek isteyenler için iyi bir fırsat.
Soyunma odalarına erişim?
Fenerbahçe Müzesi ve statlardaki turizm organizasyonları sırasında her bölüm gezilirken futbolcuların soyunma odalarına giriş yapılmadı. Ancak yönetimin aldığı kararla bu durum değişti.

Tur ile takım odaları ve soyunma alanlarını gezmek artık mümkün. Canlı anlatım bölümünü gezdikten sonra hem Fenerbahçe’nin hem de misafir takımın soyunma odalarına geçiyoruz. Koridor boyunca yer alan efsanevi isim çıkartmaları ve feneri oluşturan logolar elbette farklı bir heyecan yaratıyor.

Bu turu daha da özel kılan deneyimlerden biri, Yeşil kutu teknolojisi. Fenerbahçe bu teknoloji ile futbolcu ve kupaları farklı senaryolarla görsellere dönüştürdü. Harika bir gösteri çıktı ve onu izleyen insanların güzel anıları vardı.

Loca, platformdaki en merak edilen yerler arasında. Ağır misafirlerin kullandığı hanları yakından görebilir, buradaki 1907 minberini ve hanı ziyaret edebilirsiniz. Elbette bu yerleri gezerken bol bol fotoğraf çekme şansınız da var.
Fenerbahçe’nin basketbol başarısı müzeden geçer geçmez dikkat çekiyor. Bardakları koyacak yer neredeyse yok. Turnuvanın 103 golle yakalandığı dönemin anıları için çok özel bir yer hazırlandı. Ayrıca harika bir kupada birinci oldu. İngiliz işgali sırasında düzenlenen turnuvalarda Harrington Kupası’nı kazandı.
Fenerbahçe Müzesi, Stadyum ve G. Ziyaret Saatleriİris Ücreti 2022
Fenerbahçe Müzesi Ziyaret Saatleri: Öncelikle şunu belirtelim. Tur her gün orada. Maçın olduğu günler hariç. Bayramın ilk günleri, yılbaşı ve resmi tatil günlerinde organizasyon yapılmamaktadır. Eğitim ve diğer bazı faaliyetler olması durumunda geziler iptal edilebilir.
Tura katılmak için biletler: Ülker Stadı’ndaki gişeden temin edilebilir. Organizasyon 09.30’da başlar ve 17.30’a kadar devam eder. Ön rezervasyon diye bir uygulama yok. Her 45 dakikada bir yeni bir tur başlar.
Fenerbahçe Müzesi Giriş Ücreti
Lacivert Turu: 80 DKK. 80 TL
Sarı Tur: 40 dakika. 50 TL
Müze turu: 15 dakika. 20 TL
Fenerbahçe Ülker Stadı’na nasıl gidilir?
Tebük: Zühtüpaşa, Bağdat Cd., 34724 – Kadıköy / İstanbul
telefon: (0216) 449 10 32
Nasıl gidilir?: Ulaşım yöntemlerinin yarısı tek tek. Viberbahçe Stadyumu’na nasıl gidilir? Yazımı okuyarak farklı yöntemler hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Kısa yönergeler aşağıdaki gibidir: Ülker Stadı ve Müzesi Kadıköy bölgesinde. Bu nedenle her yerden ulaşım çok kolaydır. Stadyuma ulaşmanın en iyi yolu 34AS Metrobüs hattı olup, son durağı Söğütlüçeşme’dir. Yine vapurla Kadıköy’e geçtikten sonra Haldun Taner Tiyatro Yolu’ndan stadyuma sadece 20 dakikalık yürüme mesafesindedir. İstenildiği takdirde minibüslere binerek 5 dakika içerisinde stada ulaşılabilmektedir. Konum bilgisi almak için tıklayın
Kadıköy’e geldiğinizde görmeniz gereken yerler
Planınızda bir müze turu varsa Kadıköy’e Erken gelmenizi ve önce güzel bir kahvaltı yapmanızı öneririz. Kahvaltımızın ardından keyifli bir Fenerbahçe Müzesi turuna başlayabiliriz. Turdan sonraki günü bitirmeyin! senin yolun Kadıköy Gezilecek Yerler Değiştirirseniz gününüzü eşsiz kılabilirsiniz, biz size tavsiyede bulunalım. 🙂
Diğer gönderilerimize göz at
- Sadece 2023 kimlik numarası ile pasaportsuz seyahat eden ülkelerin tam listesi
- Hidiv Kasrı Nerede Nasıl Gidilir? Yeme İçme Ve Kahvaltı Fiyatları
- Atatürk Müzesi ve Tarihi, nereye, nasıl gidilir? / İstanbul
- Çınaraltı Piknik Alanı (Nereye, Nasıl Gidilir, Çalışma Saatleri, Giriş Ücreti)
- Van’daki kahvaltı salonları listesi | en güzel 9 yer
- Heybeliada plajları ve giriş ücretleri hakkında bilgiler
- Muğla Akyaka gezilecek yerler