Ege Denizi’nin kuzeyinde yer alır. izmir Dikili ilçesi her yıl binlerce turisti ağırlamaktadır. Tarihi ve doğal güzellikleri ile ziyaretçilerine görsel bir şölen sunan şehre gelenler de denizin tadını çıkarabilirler. Dikili plajları ve koylarıMavi Bayrak’a yakışan alanları ile tatilcilerin uğrak yerleri arasında yerini almaktadır. Dikili gezilecek yerler Ayrıca koyları, denizi, doğası ve kilometrelerce kıyı şeridi ile ziyaretçilerini tazeliyor.
Dikili’nin Mavi Bayraklı Plajları Bunlar insanların denizde yüzmeyi tercih ettiği öncelikli alanlardır. Belediye, plaj temizliği ve çevre konusunda kapsamlı ve titiz bir çalışma yürütüyor. Dikili otelleri içerisinde yer alan plajlar dışında halk plajları da yoğun talep görmektedir. Dikili Plajları ve Koyları, Giriş Ücreti, Nerede? Oraya nasıl gideriz? Bu listede bilgi ve daha fazlasını bulabilirsiniz.
önemli bilgi: İzmir’in keşfedilmemiş yerlerini keşfetmek istiyorsanız, tarihi sokaklarında dolaşın ve en güzel koylarında yüzün. İzmir Gezilecek Yerler Sizler için oluşturduğumuz listemize bir göz atın, pişman olmayacaksınız. 🙂
İçerik Tablosu
Dikili plajları ve koyları
Dikili’nin en güzel yanı denizin olduğu her alanda yüzebilme özgürlüğüdür. Deniz suyunun temizliği ve çevre koruması sayesinde her yerde güvenle yüzebilirsiniz. Dikili’deki havuzlar Aralarından seçim yaptıktan sonra güneşin tadını çıkarabilir ve arkadaşlarınızla plajın tadını çıkarabilirsiniz. Sıkı sağlık, güvenlik ve hijyen kontrolü Dikili plajları Mavi bayraklarla donatılmıştır.
1- Dikili Halk Plajı

Bölgenin en ünlü plajları Dikili halk plajı oluyor. Mavi Bayraklı plajın bulunduğu sahilde birçok yerleşim alanı, otel, restoran ve eğlence merkezi bulunmaktadır. Kilometrelerce uzunluktaki bölgede pek çok kişi tatilleri boyunca keyifli dakikalar geçiriyor.
2- Kira Plajı

Kayra Plajı, Bademli Köyü ile Dikili Merkez arasında yer almaktadır. Mavi Bayraklı olmasının yanı sıra bölgesinin en muhteşem plajıdır. Şirket içindeki faaliyet alanları o kadar çeşitlidir ki bu fiyatı görmezden gelirsiniz. Yıllardır hizmet veren sahilde, çim alan, banyo alanları, şezlonglar, satranç, voleybol, restoran, masa tenisi ve arka planda müzik çalma sayesinde plajda harika bir gün geçireceksiniz. Sakin ve huzurlu bir gün geçirmek istiyorsanız, daha küçük bir boyut için ayrılmış sessiz bir alanda dalgaların sesini dinleyebilirsiniz.
Kaira Plajı Giriş Ücreti Kişi başı 100 TL olarak belirlenmiş olup, muhteşem manzarası ve aktiviteleri ile buraya gelen ziyaretçiler keyifli vakit geçirmektedir. Temiz denizi ve samimi tesis ortamı ile tatilcileri müdavim yapmaya devam ediyor.
3- Şöhret Sahili

Birkaç yıl önce keşfedilen bir koyda bulunuyor. Vim Plajı Giriş Ücreti Kişi başı 100 TL olarak belirlenmiştir. Gününüzü özel konutlarda geçirmek isterseniz pansiyon ücreti 300 TL’dir. Bu yıl tesise eklenen yazlıklarda konaklama bulabilirsiniz. Müşterilerin hizmetten memnun kaldığı işe giden yol biraz engebeli olduğu için araç kullanırken dikkatli sürmeniz önerilir. Bademli köyünü geçtiğinizde karşınıza çıkacak olan tabelaları takip ederek kısa bir süre sonra buraya ulaşabilirsiniz.
Mavi bayrak bağımsız kuruluşlar tarafından verilir Dikili’deki havuzlar Arada birçok koy var. Buradaki koylar genellikle son yıllarda bulunur ve el değmemiş yerlerden oluşur. Berrak suları ve ince kumlu yapısı ile özellikle araç sahipleri tarafından doğa ile iç içe bir tatil için halk plajlarından daha çok tercih edilmektedir. Dikili suyu genelde soğuktur, gitmeden bunu bilmelisiniz.
4- Al-Haitali Körfezi

Dikili’nin güney ilçesinde bulunan Hayıtlı, Dikili Koyları İçeride sakin bir konuma sahiptir. En çok tercih edilen sahil bölgesi Hayitli Koyu Diğer plajlara göre daha küçüktür. Bu koy çevresinde birkaç otel dışında yerleşim alanı bulunmamaktadır. Bademli Denizköy yol hattı üzerinde bulunan koy, şehrin koşuşturmacasından sıkılanlar için ideal. Denizköy yolunda sağda göreceğiniz tabeladan toprak yoldan giderseniz 5 dakika uzaklıkta olacaksınız. Su berrak ve serin ve plaj yumuşak kumdur.
Arabanızla koya girebilir ve burada kamp yapabilirsiniz. Plajdaki şemsiye ve şezlonglar burada bulunan tatil köyü misafirlerine aittir. Koyda duş, tuvalet, market gibi ihtiyaçlarınızı karşılayacak yer yok.
Jeotermal kaynaklar açısından Ege bölgesinin en zengin yeri olan Hayıtlı Körfezi, termal sularında yüksek miktarda mineral barındırmaktadır. Bu termal su dermatolojik, romatizmal ve ortopedik hastalıklarda etkilidir.
5- Küçük Zindancık Koyu

Geceleri ay ışığından yararlanamadığı için bu ismi almıştır. Küçük Zindan KoyuDikili merkeze 10 km uzaklıkta Bademli köyünde yer almaktadır. Kalabalık plajlardan kaçmak için iyi bir seçenek ve çevrede sadece birkaç özel mülk var. Geniş bir sahil şeridi olmadığı için bu koyda bolca yüzerek vakit geçirebilirsiniz. Kılıç koyundan geliyorsanız 5 dakikalık yürüme mesafesinde buradan geçebilirsiniz.
Koyun girişinde ziyaretçilerin kitap bırakmaları için küçük bir kütüphane bulunmaktadır. Koyun karşısında kayalardan oluşan bir ada var. Kayalar uzaktan bir at kafasına benzediği için buraya “At Adası” denilmiştir. 15 dakika yüzerek buraya gelebilir, yoğun tatiliniz sırasında burada spor yarışları yapabilirsiniz.
6- Kılıç Koyu

Dikili’nin Bademli köyünde yer almaktadır. Kılıç Koyu Çok güzel bir görünümü var. Çamur kayalarıyla kaplı koy, beyaz kumu ve turkuaz denizi ile tropik bir adayı andırıyor. Doğal çamur denizden çıkar. Cilde çok iyi geldiği bilinen kil kullanan kişilerde yeşil ten rengine sahip kişilerin görülmesi çok normaldir.
Sığ bir denizi olan Kılıç Koyu, çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için oldukça uygun bir alandır. Fiyatlar birkaç sahil işletmesinde makul. Otopark fiyatları biraz daha yüksek.
7- Badem Körfezi

Bademli köyünden geçerek ulaşabilirsiniz. Badem KoyuBölgenin en büyük koyu olarak bilinir. Dikili’nin plajları ve koyları arasında gözümüzün gördüğü nokta burası diyebiliriz. Geniş bir kumsala sahip olan bu koy, sarı kumlara sahiptir ve daha çok insanı ağırladığı için diğer koylara göre daha popülerdir. Bu nedenle denizin tadını doyasıya çıkarmak için sabah erkenden buraya gelmenizde fayda var. Sahil boyunca halk plajı veya özel plajı olan firmalara rastlayabilirsiniz. Burada çeşitli fiyatlara şezlong ve şemsiye kiralamak mümkündür. Çevrede küçük marketler ve kafeler bulunmaktadır.
8- Pisa Körfezi

Bademli Köyü’nü geçtikten sonra Pisa Körfezi Buluşacağız. Şezlong ve şemsiye kiralamak isterseniz ücret ödersiniz. Aracınızla geldiğinizde otopark ücreti alınır, bu yıl 30 TL oldu. Arabayı kapıya kadar getirmezseniz biraz dışarı park edip yürüyerek otopark ücreti ödemezsiniz. Berrak suyu ve beyaz kumu ile birçok insanı ağırlamaktadır. Dikili sahillerini ve koylarını sıralayan yazımızın sonuna geldik. Umarım sizi biraz aydınlatabilmişizdir. Bir başka gezide görüşmek üzere, hoşçakalın.
Diğer gönderilerimize göz at
- doğal taş kolye bileklik modelleri | Gezilecekyerleri.net.tr
- El-Karmidi Camii hakkında bilgiler ve nerede?, Nasıl ulaşılır? Üsküdar / İstanbul
- ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi nerede bulunuyor?, Yenilikler neler? ve oraya nasıl gidilir
- Ayasofya Müzesi (Nerede? Ne Var?, Tarihi, Giriş Ücreti & Ziyaret Saatleri)
- kemaliye
- Gülhane Parkı nerede ve nasıl gidilir? Setüstü Çay Bahçesi
- Hamselos Koyu nerede ve nasıl gidilir Konaklama / Sinop