27.11.2022 18:15:00
Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Denizli, efsanelerde adı geçen mağaraları, meşhur kalker ve termal suları ile ülkemizin kültür ve sağlık turizmi açısından en önemli şehirlerinden biridir. Gelin birlikte görenleri büyüleyen güzelliklere bir göz atalım.
Pamukkale’den Traverten
Denizli denilince akla ilk gelen yarı ikonik traverten, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Türkiye’nin en önemli turizm kaynaklarından biridir. Doğal ve organik oluşumun içinde yürümek sizin için hayali anılar oluşturabileceği gibi, sizi günlük hayatın stresinden de uzaklaştırabilir. Bu doğal sanat eseri ve şifa kaynağı olan bu eseri mutlaka görmenizi tavsiye ederiz.
Honaz Dağı Milli Parkı
Modern hayatın baskılarından kaçmak için en iyi adreslerden biri de Denizli’de bulunuyor. Akdeniz ikliminin görüldüğü milli parkta jeolojik özelliklerinden dolayı çok sayıda bitki türü bulunmaktadır. 4 sürüngen türüne ve 64 kuş türüne ev sahipliği yapan Hunaz Dağı, 2.571 rakımıyla Ege bölgesinin en yüksek noktası unvanını elinde tutuyor. Hunaz ilçe merkezinden ulaşılabilen bölgenin şelaleleri, sarp kayalıkları, jeolojik özellikleri ve eşsiz manzarası ilin en önemli yerleri arasında yer alıyor. Aile yanında konaklama, doğa yürüyüşleri, kampçılık gibi aktiviteler sunan milli parkı mutlaka görmelisiniz.
Hierapolis Arkeoloji Müzesi
14.000 metrekare alana sahip olan müze Denizli’de bulunuyor. Hierapolis antik kentinde yapılan çalışmalar sonucunda elde edilen ve çevre kentlerden toplanan eserlere ev sahipliği yapmaktadır. 1984 yılında ziyarete açılan Hierapolis Arkeoloji Müzesi, zengin kaynaklara sahip ve üç farklı salondan oluşuyor: Lahit ve Heykel Salonu, Küçük Sanat Eserleri Salonu ve Hierapolis Tiyatrosu’nun Buluntular Salonu. Dünyanın birçok yerinden ziyaretçilerini büyüleyen müzede Roma dönemine ait eserler ve heykeller bulunuyor, en ilgi çekici salon lahit ve heykeller salonu Tyche, Dionysos, Pan, İsis rahibesi Asklepios, Demeter heykelleri ve bu Bölgelere ait sembolik aile mezar taşları bulunmaktadır.
Laodikya Antik Sainte
Merkeze 6 kilometre uzaklıkta bulunan Helenistik kent, MÖ 3. yüzyılın ortalarında ikinci Seleukos kralı tarafından yaptırılmıştır. Antiokhos tarafından eşi Laodike adına kurulmuştur. Anadolu’nun en büyük stadyumu, 4 hamam kompleksi, 2 tiyatro, 5 agora, 2 anıtsal giriş kapısı, 5 nymphaeum, Bouleuterion, tapınaklar, Peristil evleri, Latrina ve kiliseler gibi önemli yapıları bünyesinde barındıran antik kent, 5 km. Hristiyanlık tarihinin en eski ve en önemli yapılarından biri olarak da bilinen hac kilisesi, MS 4. yüzyıldan itibaren kutsal bir hac merkezi olarak büyüleyici bir tarihe sahiptir. Dini ve tarihi eserlere ilgi duyan turistler için Denizli’de ilk gidilecek yol diyebiliriz.
Yatağan Kevi Yaylası
2000 yılından bu yana yerel turizme hizmet veren yaylada piknik alanları, lokantalar, kasaplar, marketler ve çeşitli spor alanları gibi tesisler ve dinlenme alanları bulunmaktadır. Ayrıca her yıl ağustos ayının ilk haftalarında çeşitli etkinliklerin düzenlendiği yayla, bol oksijeni, sakin ve ferah atmosferi, bölgedeki sosyal donatıları ile her yıl yüzlerce ziyaretçiye kaliteli zaman geçirme fırsatı sağlamaktadır. çevreleyen alan. Denizli’deyken Yatağan Kefe Yaylası’nda mis gibi hava eşliğinde taze çay içmeye ne dersiniz?
Tripolis Antik Kenti
Denizli’nin Buldan ilçesi sınırları içerisinde yer alan antik kent, merkeze 36 kilometre uzaklıkta. Tripolis, Lidya döneminde kurulmuş olmasına rağmen, bulunan kalıntılar Roma ve Bizans dönemlerinin mimari özelliklerini taşımaktadır. Zamanın geçmesiyle birçok deprem ve savaşa maruz kalan kent tamamen yıkılmış ve ihtişamını Roma dönemine bırakmak zorunda kalmıştır. Ancak Tripolis Hamamı, Belediye Binası, Apseli Yapı, İç Kale ve Surlar dokusu ve yapısıyla yıllardır görmeye gelenleri cezbetmektedir.
Keloğlan Mağarası
Denizli’nin Dudurga ilçesinde bulunan mağara fosil mağara tipi olup yaklaşık 150 metre uzunluğundadır. Doğa turizmi açısından oldukça önemli olan bu oluşum içerisinde birçok sarkıt, dikit, damlataş ve birçok doğal güzellik barındırmaktadır. Girişte kurulan yarasa kolonisi görenleri şaşırtıyor ve hayrete düşürüyor. İçerisi oldukça geniş ve aydınlık bir alan olup, kamera sistemi ile de izlenmektedir. Bu, ziyaretçilerin konum ve görüntü açısından tamamen memnun ayrıldıkları bir noktadır. Kelogan Mağarası’nı görmeden Denizli’den ayrılmayın, anlatın!
Ağlayan kaya şelalesi
Yeşildere Şelalesi olarak da bilinen Yeşildere Şelalesi, Denizli’nin en eski ve en önemli doğal güzelliklerinden biridir. Adını aldığı ağlayan kayayı andıran görünümü, 40 yıl önce kurulmuş tesisi ile ziyaretçilerin hem göz zevkine hem de doğal ihtiyaçlarına hitap eden bir alandır. Kahvenizi içebilir, tesiste üretilen alabalıkları tadabilirsiniz. Doğal güzelliği ve huzuru tercih ediyorsanız burası tam size göre bir adres.
Diğer gönderilerimize göz at
- Holly Bay Genel Özellikleri (Nereye, Nasıl Gidilir, Giriş Ücreti)
- Akyaka
- Leonardo’nun restaurant kahvaltısı nerede Nasıl gidilir – Polonezköy / İstanbul
- Aydos Tepesi – Aydos Ormanı Rekreasyon – Aydos Göleti – Nerede – Nasıl Gidilir – Kartal / İstanbul
- Kazım Karabekir Paşa Müzesi nerede? Ziyaret saatleri ve giriş ücretleri
- Türkiye’de Görülmesi Gereken 50 Farklı Gezilecek Yer
- Beyazıt Camii (nerede olduğu, tarihi ve mimarisi hakkında bilgiler)