Horozla ünlü ülkemizin şehri Denizli’de mutlaka görmeniz gereken çok güzel yerler olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Özellikle doğal güzelliklerin dikkat çektiği Denizli’de mutlaka görülmesi gereken yerleri sizin için tek bir başlık altında topladık. Denizli’de iseniz aşağıda bahsettiğimiz yerleri görmenizi tavsiye ederiz.
geri alma yok: Tanıtımını yaptığımız yerler hakkında daha detaylı bilgi arıyorsanız konu başlıklarına tıklamanız yeterli.
İçerik Tablosu
Denizli’de Gezilecek Yerler
1- Çal Kısık Kanyonu
Ülkemizin en önemli doğal güzelliklerinden biridir. Cal Kiske KanyonuÇok popüler olmasa da her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği yerlerden biridir. Çal Kısık Kanyonu’nda toplam 650 metre uzunluğundaki asma köprü, buraya bir nostalji havası katmış. Mükemmel manzara ve bol temiz hava ile yürüyebilirsiniz. Raftinge ilginiz olsa bile bu fırsattan yararlanabilirsiniz. Vadide amatör balıkçıların olta sallayabileceği özel alanlar da bulunuyor. Kısacası Denizli’ye geldiğinizde Çal Kesik Kanyonu’na uğramadan gezinizi sonlandırmayın.
2- Kaplıcalar
Medikal turizmin en önemli merkezlerinden biridir. karheit kaplıcalarıHer yıl şifa bulmak isteyen binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Denizli’de en iyi spa merkezlerinin bulunduğu bu yer Pamukkale’ye 5 km uzaklıkta bulunuyor. Karbondioksit içeriğinin çok düşük olduğu kaplıcanın şifalı suları yeterince sıcak. Kaplıcalardaki sulardaki kalsiyum içeriği de çok yüksektir. Burayı ziyaret edenlerin çoğunluğu dolaşım bozukluklarından muzdarip kişilerdir. Ve birçok kişiye göre şifalı su birçok hastalığa iyi gelmektedir. Böyle bir hastalığınız varsa Karhayt Kaplıcalarını mutlaka ziyaret etmenizi öneririz.
3- Ağlayan kaya şelalesi
Yeşildere Şelalesi olarak da bilinen bu yer, Denizli’de en çok ziyaret edilen yerlerden biridir. verimli alan ile kayalık şelale ağlıyorGittiğinizde asla alabalık yemeden dönmeyi düşünmeyin. Yeşildere Şelalesi’nin oluşturduğu ağlayan kaya görünümünden dolayı Ağlayan Kaya olarak anılmıştır. Şehrin gürültüsünden ve kirliliğinden uzaklaşmak isteyenlerin mutlaka seveceği bir yer olan Ağlayan Kaya Şelalesi’nde doğayla uyum içinde inşa edilmiş konaklama alanları da bulunuyor. Balık yemeyi sevmiyorsanız, kiremitte köfte veya tavuk yemekleri arasından seçim yapabilirsiniz.
4- Keloğlan Mağarası
Ülkemize turizmi kazandıran önemli mağaralardan biridir. Keloğlan MağarasıDenizli’nin Dodorga ilçesinde bulunmaktadır. Yaklaşık 150 metre uzunluğunda olan mağara, bir tür fosil mağaradır. Bu nedenle mağarada çok sayıda sarkıt ve dikit bulunmaktadır. Güvenlik önlemlerinin yeterli olduğu mağarada, kayma ve düşmelerden oluşabilecek yaralanmalara karşı da sağlık hizmeti veriliyor. 09:00-17:00 saatleri arasında ziyaret edebileceğiniz mağaraya giriş ücreti 8 TL. Denizli’ye ulaştıktan sonra Keloğlan Mağarası’nı görmeden geri dönmenin imkansız olacağını düşünüyoruz.
4- Hierapolis Arkeoloji Müzesi
190 yılında kurulmuştur. Şehir hakkında birçok efsane ve ilginç hikaye anlatılıyor. Görüyorsunuz, Helenistik ruhu olan bir şehirdi. Ancak büyük bir deprem sonucu şehir yerle bir oldu. Daha sonra Romalılar tarafından yaptırılmıştır. Tabi bu şekilde özgün mimarisini kaybetmiştir. Helenistik üslubunu kaybetmiştir. Hierapolis Arkeoloji Müzesi Bu şehrin öne çıkan özellikleri.
5- Hierapolis antik kenti
MÖ 194 yılında kurulan Hierapolis, ülkemizin önemli antik kentlerinden biridir. Hierapolis hakkında çeşitli söylentiler günümüze kadar gelmiştir. Erken dönemlerinde Helenistik bir yapıya sahip olan kent, depremden sonra Romalıların eşsiz mimarisiyle yeniden inşa edilmiş ve Helenistik karakterinden uzaklaşmıştır. Kentin hamam bölümü 1984 yılından bu yana Hierapolis Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veriyor. Müzede sadece Hierapolis’e ait eserler değil, diğer antik kentlere ait eserler de sergileniyor. Denizli’ye geldiğinizde Hierapolis antik kentigörmenizi şiddetle tavsiye ederim.
6- Hierapolis amfi tiyatrosu
Yapımı 150 yıl sürmüştür. Hierapolis AmfitiyatrosuDünyada kültürel, doğal ve eşsiz bir miras olarak UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan 2500 yıllık Pamukkale Hierapolis antik kentinde yer almaktadır. Gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları sonucunda Antalya Berg Tiyatrosu dışında hiçbir antik tiyatroda bulunmayan efsanevi kitabeleri, muhteşem tiyatro binası ve oturma basamakları ile Hierapolis Amfi Tiyatrosu, günümüzde müzeler arasında en önemli ve özgün yeri işgal etmektedir. Beyaz Deniz Havzası’nda Roma dönemi Anadolu tiyatroları ortalaması.
7- Ayn Honaz Milli Parkı
Denizli ile ilgili yukarıdaki yazılarımızda tarihi ve doğal özellikleri olan yerlerden bahsetmiştik. Ayn Honaz Milli Parkı Görülmesi gereken yerlerden biridir. 1995 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlayan parkta piknik yapabileceğiniz alanlar da bulunuyor. Gezinirken farklı hayvan türleriyle karşılaşabileceğiniz Hunaz Ai Milli Parkı, şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler için ideal diyebiliriz. Hunaz ilçesine 3 km uzaklıktaki parkı görmenizi tavsiye ederiz.
8- Pamukkale Traverten
Ünü tüm dünyaya yayılmıştır ve her yıl binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Pamukkale TravertenleriAyrıca UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almaktadır. İrili ufaklı onlarca göletin bulunduğu traverten üzerinde çıplak ayakla yürüyebilir, şifalı sulara adım atabilirsiniz. Travertenin nasıl oluştuğuna dair net bir bilgi olmasa da buraya gelen ziyaretçiler, olağanüstü güzelliği gördükten sonra nasıl oluştuğunu gözden kaçırıyorlar. Sadece Denizli’de değil ülkemizde de görülmesi gereken en önemli yerlerden biri olan Pamukkale travertenleri vazgeçilmezler arasında yer almaktadır. Denizli’de gezilecek yerler denilince akla ilk gelen yer burasıdır.
9- Laodikeia Antik Centi
Denizli’nin bir diğer önemli antik kenti, LaodikyaGörülmesi gereken yerlerden biri. Milattan önce kurulan şehirde 20.000 kişilik bir tiyatro, bir Roma çeşmesi ve daha birçok önemli eser bulunmaktadır. Denizli’ye 6 km uzaklıktaki antik Laodikeia kentini görmenizi tavsiye ederiz. Görülmesi gereken yerlerden biridir.
10- Kaklık Mağarası
Kaklık MağarasıBüyük bir yeraltı akımının oluşturduğu akiferin çatısının çökmesi sonucu ortaya çıktı. Yeraltında 5 metre derinlikte bulunan mağaranın ana hatları ve bölümleri ilk olarak 2000 yılında Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü Jeolojik Etütler Dairesi Karst ve Mağara Araştırma Birimi tarafından kazılmış ve koruma ve kullanma projesi yapılmıştır. uygulanmıştır. tedarikli. 2002 yılı Mayıs ayından itibaren turizm ile hizmete açılmıştır.
11- Pamukkale Antik Havuzu (Kleopatra Havuzu)
Pamukkale su arıtıcıları ile ünlü olsa da şifalı suları ile de ünlüdür. Pamukkale Antik Havuz Ayrıca şifalı suları ile dünyanın sayılı göletlerinden biri olarak görülmektedir. Yapılan araştırmalar sonucunda gölet suyunun birçok hastalığı tedavi ettiği bulundu. Bu hastalıkların başında kalp hastalıkları, damar sertliği, tansiyon, romatizma, deri ve göz hastalıkları, raşitizm, felç, sinir ve damar hastalıkları gelmektedir. Ayrıca havuz suyunun içilmesinin mide spazmını önlediği de kaydedildi. Efsaneye göre Mısır Kraliçesi Kleopatra’nın buraya geldiği iddia ediliyor. Bu yüzden Kleopatra’nın havuzu diyenler var.
12- Pamukkale Tabiat Parkı
Park, Pamukkale Travertenleri’nin hemen girişinde, yapay göl, iki yüzme havuzu, çocuk havuzu ve çamur havuzu bulunan özel bir alanda yer almaktadır. Pamukkale’nin eşsiz beyaz güzelliğinin altında yer alan havuzlar özel bir işletme tarafından işletilmektedir. Havuzlarda kullanılan su Pamukkale’de tamamen şifalı sudur. Arıtılan su, özel arıtma sistemleri ile havuzlara taşınmaktadır. Pamukkale Tabiat Parkı Yüzme havuzlarında çamur tedavisinden de faydalanmak mümkündür. Özel olarak yapılan çamur banyosuna yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor.
Diğer gönderilerimize göz at
- İstanbul’da çocuklarla gidilebilecek ücretsiz yerlerin listesi
- Madden Çayı ve Şelalesi (Nereye ve nasıl gidilir, dağlara tırmanılır) Sakarya
- Malatya gezilecek yerler
- Manisa sebil dağ bungalov evleri
- Selimiye Camii – St. Sophia Katedrali – Lefkoşa / Kıbrıs
- Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’e nereye ve nasıl gidilir?
- Berdakji Koyu’nun Genel Özellikleri (Nereye, Nasıl Gidilir, Giriş Ücreti)