İnci Ege izmirDikili ilçesine bağlı küçük bir koy. Badem Kilik KoyuBurayı ziyarete gelenler burayı “Türk Maldivleri” olarak adlandırdı. Ege Denizi kıyısındaki koy, Dikili plajları ve koyları Çok ünlü bir yerdir. Plaj, zeytinlikleri ve berrak turkuaz deniz suyuyla insanı büyülüyor.
Bademli tatil beldenizde bulunuyorsa, birçok koyunun Türkiye’nin ünlü plajlarından büyük farkla daha iyi performans gösterdiğini bilmelisiniz. Badem Kilik Koyu Bunun dışında Kalim Adası ve Hayıtlı Koyu gibi deniz suyunun sakin ve turkuaz rengiyle göz dolduran koylar da var.
hayır: O kadar uzağa gitmeyi ve denizin tadını çıkarmayı planlıyorsanız, akşam yürüyüşü yapmayı unutmayın! Dikeli Gezilecek Yerler Sizin için oluşturduğumuz listeye bir göz atmanızı öneririm.
önemli bilgi: İzmir’in keşfedilmemiş yerlerini keşfetmek istiyorsanız, tarihi sokaklarında dolaşın ve en güzel koylarında yüzün. İzmir Gezilecek Yerler Sizler için oluşturduğumuz listemize bir göz atın, pişman olmayacaksınız. 🙂
Badımlı Köy Rezidansı Doğa severler için daha çekici. Kamp alanları, kulübeler, pansiyonlar gibi konaklama alanları bulunduğundan köyde büyük oteller bulunmamaktadır.
İçerik Tablosu
Bademli Killik Koyu’nun genel özellikleri
Bademli Körfezi’nde özel olarak işletilen veya belediyeye ait olan özel plajların çok azı. Bademli halk plajı Bademli merkeze 1 km, Dikili merkeze 7 km mesafede, el değmemiş yerler arasında bulunan plajın bulunduğu yer seçimi ile bu eşsiz denizin tadını çıkarabilirsiniz. Şemsiye ve şezlong kiralayabileceğiniz plaj çevresindeki market, kafe veya tezgahlarda da alışveriş yapmak mümkündür. Huzur ve sakinliği nedeniyle bu koy daha çok dinlenmek için gelenler tarafından tercih ediliyor. Aynı zamanda seferlerle insan sayısının arttığı bölgenin en ünlü koyu. Bademli köyünden devam ettiğinizde ulaşabileceğiniz koy, bölgenin en büyük koyu olarak biliniyor.

Dikili ilçesi sınırları içerisinde yer alan Bademli köyü, bazen Çanakkale Gökçeada’da bulunan Bademli köyü ile karıştırılabilmektedir. Dikili Badımlı Köyü Tertemiz suyunu içerken manzarayı dinlemeniz için içindeki doğal güzellikler ve tarihi hikayeler sizleri bekliyor.
Badımlı köyü tarihi
Badımlı köyü tarihi Antik çağa kadar uzanır. Eski bir yerleşim yeri olan Bademli Köyü, Helenler tarafından kurulan 12 kasabadan biridir. Kela olarak bilinen kent, bugün Kılıç Koyu olarak ziyaret edilen yerdir. Killik Koyu adının körfezin killi toprağı ile ilgili olduğuna inanılsa da; Aslında eski Killa adından geliyor. Kanai ile ilişkilendirilen kentin geçmişi M.Ö. 190’a çıkıyor.
Bademli köyünün eski adı Bu Angelos. Köyün modern tarihine bakıldığında 1923’teki değişime kadar bir Rum köyü olduğu ortaya çıkıyor. Köyün zeytinliklerinden de anlaşılacağı üzere zeytinyağı üretimi ünlüydü. Bademli’de kalıntıları halen görülebilen 3 adet zeytinyağı fabrikası da bulunuyor.

Mübadeleden sonra Bademli köyü Türk köyü oldu. Rumların taş evinin büyük bir kısmı dokusunu korumuştur. Dışarıdan bakıldığında duvar arkasında küçük bir ev gibi görünen yerlerin çoğu avluludur. Fırsatınız varken ziyaret etmenizi önerdiğimiz bu evlere girdiğinizde, iç avlunun yazın bile size güzel bir serinlik verdiğini hissedeceksiniz.
Bademli Killik Koyu Giriş Ücreti
giriş ücreti: Herhangi bir giriş ücreti ödemenize gerek yoktur. Kişi başı şezlong fiyatı: 40 Türk lirası. o
Kişi sayısı az, denizi düz ve plajı sakin olduğunda sabahın erken saatlerinde veya gün batımında güzelliği ile başınızı döndürecektir. Türkiye’nin en iyi denizleri arasında yer alan körfezin sularının sıcaklığı ideal aralıktadır.
Badmeli Koyu’nun bu bölgedeki diğer koylardan tek farkı sarı kumlu olmasıdır. Diğer tüm plajlar ince beyaz kuma sahiptir. Bademli Killik Koyu’nda deniz suyu çok derin değil, yüzmek için biraz yürümek gerekiyor. Körfezin çevresinde kamp alanları bulunmaktadır. Dilerseniz sahile yakın bölgelerde kamp yapabilirsiniz.

Bademli Killik Koyu nerede ve nasıl gidiyor?
Tebük: Bademli Mh, Bademli 1. Sk No: 214, Pk: 35980 – Dikili / İzmir
Nasıl gidilir?: Sessiz ve henüz keşfedilmemiş yerlere gitmek için kişisel arabanızla seyahat etmeniz daha iyi olur. Uçuş Ankara’dan 8 saat, İstanbul’dan 6 saat ve İzmir’den 2 saat sürmektedir. İzmir’den giderken Bursa, Balıkesir veya Soma yollarını takip ederek Dikili tabelalarından dönebilirsiniz. Dikili’ye 7 kilometre uzaklıktaki Bademli köyüne tabelaları takip ederek ulaşabilirsiniz.
Uçakla geldiğinizde. Aliağa İstasyonu’na her 15 dakikada bir sefer yapan İzmir Adnan Menderes Havalimanı içinde bulunan İZBAN (İzmir Banliyösü) üzerinden ulaşabilirsiniz. Yaklaşık 1,5 saat sürecek yolculuğun ardından Aliağa – Dikili arasında orta boy otobüs veya otobüslerden birini tercih ederek Dikili otogarına ulaşabilirsiniz. Buradan Badmeli’ye her 30 dakikada bir dolmeş seferleri vardır. Minibüse binerek 15-20 dakika sonra koya ulaşabilirsiniz. Direkt şehirlerarası otobüs seferlerinin olduğu ilçelerden Dikili’ye geldiğinizde otogardan Bademli minibüsüne binmeniz yeterli. Konum bilgisi almak için tıklayın
Diğer gönderilerimize göz at
- Ramazan Etkinlikleri Takvimi 2013 – Fesane – Eyüp – Beyazıt – Sultanahmet / İstanbul
- Nevşehir turistik haritası
- Yunanistan Gezilecek Yerler | En iyi 10 yer
- Moldova taşı | Gezilecekyerleri.net.tr
- Duatep Park’a giriş, nereye ve nasıl gidilir? Sarıyer / İstanbul
- Adalar – İstanbul adalarında gezilecek yerler
- amerika birleşik devletleri vizesi